Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě komplikovaný příběh o pátrání po vrahovi dvou mrtvých, kteří jsou zprvu nalezeni, aby krátce nato opět zmizeli, slouží samozřejmě především k tomu, aby se diváci upřímně bavili, jednak peripetiemi nalezených "řešení", ale hlavně situacemi, do nichž dostává paní Piperová celý vyšetřovací tým svojí neúnavnou činorodostí a zasahováním. Ať se snaží komisař Baxter sebevíc, jeho vyšetřování je stále narušováno její "pomocí", která pramení nejen z jejího pocitu důležitosti, ale i z faktu, že před mnoha a mnoha roky měla s tehdy mladičkým Baxterem poměr. Řemeslně dobře zvládnutá zápletka i vtipný dialog, spolu s komediálním herectvím Jiřiny Bohdalové by měly být zárukou diváckého úspěchu této televizní adaptace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (59)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Tak jsem se dostal i k tomuto "televiznímu klenotu", jak ho tu někteří pochvalně titulují. Obsazení je na slušné úrovni a nemůžu popřít, že Jiřince role otravné uklízečky sedla na míru a mohla v ní uplatnit celý svůj talent. Příběh má hlavu a patu, takže si můžou všichni vyzkoušet najít vraha. A i když opravdu patří tato komedie mezi to lepší, co se po revoluci natočilo v televizi, tak ode mě dostane nakonec jen lepší tři hvězdičky. Nejsem totiž přímo cílová skupina pro krimi žánr a navíc tento styl divadelního herectví mi víc sedne na prknech než na obrazovce. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ]  ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivka, která stojí a padá na samotné Jiřině Bohdalové. Ostatní herci jsou tam spíše "do počtu." Film má dobrou zápletku a nepostrádá vtip. Sledovat Jiřinu Bohdalovou, coby agilní paní Piperovou, jak se s vehemencí a zvědavostí sobě vlastní plete do vyšetřování vraždy, to zkrátka nemá chybu. ()

Reklama

Véronique 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, jakých u nás moc není a které má v malíčku snad jen jediný režisér u nás - Zdeněk Zelenka. I když převládají komediální prvky v čele s Jiřinou Bohdalovou a Michalem Dlouhým, nechybí tam ani to pověstné tajemno a překvapivé odhalení vraha... Příjemná byla i tźv. studiová, divadelní atmosféra. Jako by herci byli na divadelních prknech a vystačili si jen s jednou či dvěma místnostmi, přesto to nepůsobilo nudně. 80% ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

V detektivní komedii Jacka Popplewella je to přesně tak, jak říká šéf inspektor Harry Baxter: Jsou osoby, na které nelze zapomenout. Jasně mluvím o pitoreskní uklízečce Lily Piperové, kterou geniálně ztvárnila Jiřina Bohdalová a plně vynikla . Objeví zavražděné a hned je z ní “slečna Márplová“, která motá, plete se i pomáhá vyšetřování. Všichni si myslí, že je potrhlá, slečna Selbyová : Snad jedině ta Piperová, to je naše taková firemní rarita, slovo je u ní rychlejší než myšlenka.. Nedá mi to, abych necitoval, jak byla vyšetřována Harrym : Von pan Marshal dal Fredovi výpověď před týdnem. Ale jděte, a proč ? Tak že prej ne-nemá to správný chování na správce budov jo, no já se mu ale nedivím, protože von dost často Fred byl zabranej do tý svý zájmový činnosti takže … zapomínal topit A copak dělal tak důležitýho ? Ale, chlastal jako duha no von von je taková nešťastná nátura, von prostě neumí dělat dvě věci najednou, von buď pije anebo topí no … Bohdalka naprosto maximální ! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Na televizní hru to bylo zbytečně zdlouhavé. Ale jinak se na to dívat dalo, ale podruhé to opravdu nemusí. Postav jako na orloji a je třeba skutečně dávat pozor na to co se děje. Tedy, ona je to konverzačka, takže je třeba mít nastražené uši, jinak se divák v ději snadno zamotá.  50 % ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama