Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Tak málem bych na tuhle mou oblíbenou pohádku zapomněl, super písničky a naprosto kouzelný Josef Kemr a Darek Vostřel... Čerstvý vítr konce 60.let a jiné pojetí... A navíc! Tuhle pohádku s Mrazíkem, Pyšnou princeznou (a jím podobnými) mám zafixovanou coby klučík, který je přímo hltal (ze začátku černobíle) z obrazovky přes narvaný vánoční stůl laskomin..... A za mámin punčový vánoční dortík přidám ještě hvězdičku... Maximum je 5, ta šestá hvězdička mi tam nejde... :-) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tuhle pohádku zbožňovala. Když jsem se na ní podívala teď po tolika letech už mě to tolik nebavilo. To nejhezčí na celé pohádce jsou písně, jsou povedené, chytlavé a krásně zazpívané. Helena a Václav k sobě docela i šli, i když bylo na nich poznat, že to jsou vlastně neherci. Pohádka má svoje mouchy a místy mě opravdu nudila, ale zároveň má i svoje kouzlo. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvýraznějších českých pohádek si obsadila do rolí herců zpěváky s první ligy. A to je možná trochu problém, nemůžu si pomoct, ale mě by asi podstatně víc sedlo tradičnější obsazení. Kde nepomůže hudební stránka nastupuje výtečně situovaná atmosféra rutinéra a mistra pohádek Bořivoje Zemana, která napraví mnohé, ovšem ta kýčovitost nezmizí zcela a dnes spíš vadí. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pohádka trochu podivně rozkročená mezi žánry. Překvapující nadsázkou a neotřelou "(post)moderní" výpravou, plná podařených fórů, ale také přeslazených písniček. Jako dítě jsem ji neměl moc rád, pak přišlo období, kdy mě překvapovala svou neotřelostí, teď už zase spíš trochu nudí. Škoda těch vysloveně špatně padnoucích postsynchronů... 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho skromného názoru je "Šialene smutná princezná" šialene preceňovaný snímok. Nie som a ani som nikdy nebol priaznivcom Heleny Vondráčkovej a neľúbi sa mi ani umrnčaný hlas Václava Neckářa. Takže vidieť ich spoločne v hlavných úlohách v starej, hudobnej rozprávke nie je pre mňa žiadným lákadlom. Skôr naopak. To, že sa mi nepáči ich spev je iba môj sujktívny pocit, ale to, že sú ako herci veľmi slabí musí predsa vidieť každý. Preto mi nejde do hlavy tak vysoké hodnotenie u tohoto titulu. ** ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • V rozprávke zostal jeden záber, v ktorej možno Rudolfa Deyla ml., pôvodného kráľa, uvidieť, a to pri zhromaždení nápadníkov pred palácom, kedy je kráľovská rodina zaberaná kamerou z diaľky. (Raccoon.city)
  • Oba hlavní protagonisté pohádky Václav Neckář a Helena Vondráčková se měli spolu sejít před kamerou už o pár let dříve, a to v oscarovém snímku Ostře sledované vlaky (1966). Helena tehdy však i přes úspěšné absolvování kamerových zkoušek z obsazení vypadla, a to protože svou výškou převyšovala Neckáře, což se nelíbilo režisérovi Jiřímu Menzelovi. (Lynette)
  • Vo chvíli, keď prichádza Kráľ (Bohuš Záhorský), beží sa Princezná Helena (Helena Vondráčková) prezliecť do svojej izby. Počas toho, ako si dáva dole šatku, je vidieť, že s ňou odhadzuje aj ofinu, ktorá je k nej pripevnená. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama