Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Za komunistické éry vznikaly velké spousty dobrých filmů (+- v poměru 5:1 se současností) a pohádky veškeré produkci jasně vévodily. Když bych chtěl vyjmenovat všechny dobré mezi lety 1948-89, tak bych se určitě nedopočítal (po revoluci mě napadají dvě). Šíleně smutná princezna je jedna z nich a předpokládám, že se bude vysílat ještě pár desetiletí. 85% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Kdeže loňské sněhy jsou..... bylí mladí, byli velmi populární a zahráli to vcelku dobře na to, že nebyli profesionální herci. Ale nejvtipnější postavy stejně ztvárnili Darek VOSTŘEL a Josef KEMR. Jak rychle pochopilo obecenstvo narážky na režim a na situaci, která v té době byla kolem nás, svědčí vyprodané kinosály a řvoucí obecenstvo smíchy. Musím připomenout následující dialog mezi panem Kemrem a Vostřelem : "Kujme pikle..." ! "Neříkejte pikle, budeme konat kroky ve společném zájmu," "Ale to je totéž !" "Ano, ale zní to líp..." Divák tomu rozuměl a patřičně na scénu reagoval .....psal se rok 1968 !!! ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pro mě česká pohádka číslo dvě. Neckář skutečně uměl hrát, Vondráčkové to zamlada fakt slušelo a oba opravdu uměli dobře zpívat...Navíc písničky, které tady oba nazpívali, jsou bez pochyby to nejlepší co v české pohádce kdy zaznělo. Celému příběhu hrozně pomáhá jeho lehce moderní stylizace, se kterou souvisí jistá ironie, kdy si tohle dílko dělá tak trochu legraci samo ze sebe a z žánru pohádek vůbec. Konečně vysoko do nebes divácké zábavy tuhle pohádku-nepohádku vynášejí oba králové a oba nakutí spiklenci-rádci, které nezapomenutelně ztvárnili pánové Vostřel a Kemr. "Nepřítel obětuje levé křídlo. Co uděláme my?" - "Obětujeme pravé křídlo?" "Chyba! My obětujeme obě křídla!" - válečná strategie hodná obdivu... 90% ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Další z klasických starých dobrých a českých pohádek, které mají své kouzlo narozdíl od těch, co točí například Troška, od těch moderních slátanin, co se někdy ani nedají nazývat pohádkami. Tahle se mi taky líbí, jako většina těch starých, dobří herci (kromě Vondráčkové), kouzelná pohádka, která potěší nejenom o Vánocích! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Ve scéně, kdy vytáhli prince Václava (Václav Neckář) z vody, byl mokrý, hned v dalším záběru je však už suchý. (Varan)
  • Oba hlavní protagonisté pohádky Václav Neckář a Helena Vondráčková se měli spolu sejít před kamerou už o pár let dříve, a to v oscarovém snímku Ostře sledované vlaky (1966). Helena tehdy však i přes úspěšné absolvování kamerových zkoušek z obsazení vypadla, a to protože svou výškou převyšovala Neckáře, což se nelíbilo režisérovi Jiřímu Menzelovi. (Lynette)

Reklama

Reklama