Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (504)

topi 

všechny recenze uživatele

"Už to vstalo?" " Ano pane, je to ve vaně." Tuhle černou komedii miluji a pokaždé mě stoprocentně pobaví. Parádní triky, skvělá hudba, fantaskní atmosféra a námět + vynikající obsazení Meryl Streep, Goldie Hawn a Bruce Willis. Výbornou roličku si střihl režisér Sydney Pollack jako doktor. Český dabing je taky nadmíru poveden a Zlata Adamovská k Meryll Streep pasuje dokonale! Robert Zemeckis ve vrcholné formě a spolu s Návratem do budoucnosti a Honbou za diamantem řadím Smrt jí sluší mezi jeho nejpovedenější klasiky. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální komedie natočená hodně zábavně. Já jsem se bavila, ale musím říct, že se tenhle film určitě nebude líbit většině lidí. Film vyniká hodně propracovaným scénářem a zaujme tím, jak jsou obě ženské představitelky obsazené tak trochu proti svému obvyklému typu rolí (zejména Meryl Streep). I Bruce Willis tady hraje tak trošku jinak (ale ne nezajímavě). Pokud máte rádi černé komedie, pěkné triky a děláte si srandu z honu Hollywoodských hvězd za krásou, můžete se skvěle bavit. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Čierno-čierna triková hračička, ktorá sa v podaní Roberta Zemeckisa mení na prehliadku špeciálnych efektov, síce nepostráda akúsi hlbšiu myšlienku, tá je však až príliš hlboko skrytá pod nánosom prehnanej radosti z experimentovania s vizuálnou stránkou filmu. Ale ten srágora Willis, ten za to pozretie určite stojí! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, která na tomto poli vcelku pobaví. Černý a komorní humor jako zde se málokdy vidí a efekty co ho doprovází jsou velmi dobré. Hlášky jako : "Prokoukla jsem tě!" nebo "Tvoje teplota je 18 stupňů" jsou prostě dokonalé. Bruce Willis v trošku netradiční roli působí opět vyjimečně a obě ženy posedlé mládím taky. Nadprůměrná komedie, která vyniká zpracováním i humorem. (71 procent) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dakedy dávno sa mi tento film celkom páčil, ale dnes mi už tak vtipný nepripadá. Podstatne viac to chcelo pritlačiť na čiernom humore. Bruce sa mi do takýchto úloh nehodí. Meryl komediálny talent nikdy nemala a Goldie to sama z hovien nevytiahne. Jedine triky sa mi stále aj po rokoch páčili. Celkovo to je priemerný film, ktorý už nemá príliš, čo ponúknuť. 5/10. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • V jednom rozhovoru pro britskou televizi se moderátor zeptal Meryl Streep (Madeline), proč vzala tuto pro ni velmi netypickou roli. Streep odpověděla, že role je natolik originální, že si ji nemohla nechat ujít. (jezurka42)
  • Film poprvé představil fotorealistickou lidskou kůži, jež vznikla díky tehdy nově vyvinutému softwaru. (Cherish)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama