Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Přijemné feel-good dobrodružství opřené o zajímavý a (nejen) pro pejskaře silný příběh. O dramatické situace tu sice není nouze, ale nikdy to nepřekročí hranici uvěřitelnosti a na city to hraje vždycky tak akorát aby se divák dojmul, ale zároveň neztratil onen hřejivý pocit který ho celou dobu provází. Když točit filmy podle malých reálných příběhů tak klidně takhle…70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel to ke konci začne být vlezlé a slzopudné až hanba. Tohle vydírání se zvířátky já zrovna moc nemusím. Samotný závod je poměrně napínavý a třeba takové scény na laně jsem si docela užil, přeci jen jsem tak trošku čekal že se něco ošklivého pokazí. Wahlberg nám už docela zestárnul a bohužel notně zvážněl. Škoda. 60% ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Když jsou důležitými postavami nějakého filmu zvířata, zejména pejsci, většinou okamžitě zbystřím. Mám sice za sebou hodně náročné zážitky, ale vždycky nakonec podlehnu. Po pomalejším rozjezdu a přípravě na závod se děj přesune do džungle, kde se poprvé setkají naši ústřední hrdinové, aby společně překonali náročné překážky a zranění při cestě za vítězstvím. Pokud jste citlivější povahy, na závěrečnou dvacetiminutovku se vyzbrojte kapesníčky. Zatím jeden z nejsilnějších kinozážitků roku a skoro 5*. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Pekný pozitívny film, kedy celý čas sympatizujete s psou postavou, no bez jediného prekvapivého momentu. Už krátko po začiatku viete, ako to celé dopadne, čo mi dosť vadilo a tak to mojimi emóciami až tak nepohlo. Ale inak sa mi nechce veriť, že si doráňaný pes len tak pobehuje džungľou pár stoviek kilometrov. Ešte s tímom OK, ale sám? Neviem si predstaviť jeho motiváciu. Mäsové guľky? ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Fajn feel-good film založený na skutečné události, kde vlastně funguje více méně všechno, co je k základu tohoto žánru potřeba, ale o moc víc se toho tu nenajde. Obsazení je ale celkově příjemné, film má docela funkční tempo, a milovníkům psů, přírody, dobrodružství a Marka Wahlberga bych tohle určitě doporučil. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Film naposledy ukazuje Michaela (Mark Wahlberg) a Arthura, jak spolu běží v horách Colorada 18 měsíců po skončení závodu. Ve skutečnosti se Mikael a Arthur v té době již účastnili jiného závodu. Muž a pes spolu závodili na akci „Wings For Life World Run“, která se konala v květnu 2015 ve švédském Kalmaru, pouhých šest měsíců od jejich prvního společného závodu. (Johnny.ARN)
  • Když se skupina shlukne před závodem, mají dresy na levém rukávu logo Nissan, nicméně jde o aktualizovanou verzi loga z roku 2020 a film se odehrává v roce 2018. (Johnny.ARN)
  • Skutočný Arthur žil so svojím pánom Mikaelom Lindnordom šesť rokov do decembra 2020, kedy zomrel na zhubný nádor. Od tej doby si Lindnord neosvojil žiadneho psa. Arthurova smrť nastala len pár týždňov pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno