Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický víkend hlídkového vozu v ulicích pražského centra. Poručík VB Josef Kabát (J. Vinklář) denně s kolegy projíždí v hlídkovém voze centrem Prahy. Svůj rajón nade vše miluje a nevyměnil by jej ani za pohodlnější život v kanceláři či na dispečinku. Poté, co někdo z občanů zavolá na tísňovou linku 158, vyjíždí Kabát k různým případům, ať už nehodám, krádežím, výtržnostem či přepadením. V jednom vykradeném bytě najde po pachatelích rozbité dioptrické brýle a utržený kus kožené bundy. Přesně takové věci nosí jeho osmnáctiletý syn Pavel (M. Dlouhý), který shodou okolností ve stejnou dobu zmizel, údajně s kamarády na chatu. Kabát však nemá čas řešit své rodinné problémy: po ulicích Prahy se totiž potlouká příliš mnoho zlodějů a pochybných existencí. Nejhorší z nich je dvojice mladíků, kteří právě znásilnili a zavraždili nevinnou dívku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Kmeny 0, ve kterých se feťáci, sprejeři (ve skutečnosti vandalové), metaláci, breakaři, šlapky, čórkaři, násilničtí gayové, vrazi a jeden midget navíc s menšími či většími úspěchy konfrontují s policejní hlídkou. Pokus o jakési melancholicky zabarvené uvažování o proměnách času a prostoru spolehlivě zabíjí esenbácká dramaturgie, všudypřítomná vyprázdněnost a vachrlatá linka se ztraceným synem. Nejvýraznějším poznatkem, který si člověk z tohoto šedivého opusu odnese, je fakt, že za komunistů byla Praha plná lešení. K dobru lze dát ještě telefonát vyfičené dívky na 158. „Já asi umírám, vzala jsem si větší dávku – vy berete drogy – ano – a kolik je vám let?“. Cvach slouží městu! ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, tak trochu nechápu tak nízké hodnocení, ale druhé straně ho vlastně chápu moc dobře. Asi to je film, který se musí nějak uchopit a podle toho celkově zapůsobí. Rozhodně to tedy není průměr. Celkově se tento film něčím zvláštním vymyká. Čekala jsem nudu, ale ta se nekonala; zůstala jsem na to celkem zaujatě koukat. Scénář zmiňovat nebudu, protože ten stojí za... Takže téměř od začátku jsem nějaký příběh, děj přestala řešit a začala vnímat jiné věci. Praha osmdesátých let mi přišla velice zajímavá, i obrázek tehdejší mládeže a práce policie nebyl špatný, i když nejsem tak naivní, abych si myslela, že je to kdo ví jak přesný obraz. Skvělá byla hudba a páni herci. To bylo na celém filmu to nejlepší. Zajímavá byla sem tam i kamera. Některé scény na mě působily velice úsměvně, některé se mi ale hodně líbily a navozovaly téměř dokonalým způsobem atmosféru starých francouzských kriminálek. Škoda, že se v tomto duchu nenesl celý film, že vznikla směsice všeho možného, což nepůsobí zrovna moc dobrým dojmem. Ale své kouzlo to zkrátka mělo a nakonec i celkové vyznění příběhu nebylo marné. Zkrátka docela zajímavý počin, nečekaný konec a také hodně moc soch a hodně moc obrazů. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo VB si válí šunky, cikorská kapsářka je těhotná cca hodinu a ještě se jí chvějí kolena, dva vrazi zabíjí mladé holky, synáček na záletech a borci chodící oblékaní jak bukvice mlátí starší spoluobčany – to je jen zlomek toho co na svých vyjížďkách řeší Vinklář a jeho kolegové od Veřejné Bezpečnosti. Film jako celek asi moc nezaujme, ale tyhle mini případy vložené do jednoho celku zaujmou (alespoň tedy některé určitě). Objeví se tu hned několik známých tváří, jen je škoda, že to nebylo víc akčnější/lepší atmosféra. Někteří nostalgicky zavzpomínají na svoje bujaré mládí, díky účesům, oblečení, jiní budou zívat nudou. ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Nejsem si moc jistý v hodnocení. Jak už tady někdo napsal-myšlenka to asi nebyla špatná, ale to zpracování bylo takové úsměvné, naivní obraz nočního života města s jeho stinnou stránkou, tančící mládež, pankáči, lehké děvy-takové přehnané.....rok vzniku a určitý ideový záměr je prostě znát o tom žádná, na druhou strunu podobnou verbež potkáme na ulici i dneska (a je to často mnohem horší). Co se dá ocenit je docela zajímavá hudba a záběry na Prahu, sochy, stíny..ani Josef Vinklář to nezahrál tak blbě......konec filmu byl docela smutný...... Podstatou filmu bylo zřejmě zobrazit takový ten celkový morální úpadek v 80 letech (provázející vlastně rozpad bývalého režimu) i to věčné téma rozkolu hodnot mezi rodiči a dětmi ovšem v docela přehnané formě... PS: Takové ty bláboly o agitce jsou už omšelé klišé, když se vám to nelíbí tak se na to nedívejte a hotovo....počkejte jak budou hodnotit současné filmy naši potomci....to se budete divit...to bude samá "kapitalistická agitka, oslavující bla bla..." ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

20% - Nezajímavý a nudný film, prakticky o ničem. Posádka hlídkového vozu VB brázdí ulice Prahy a přitom řeší různé situace od banálních až po nejzávažnější. Tvůrci chtěli určitě ukázat nelehkou práci řadových příslušníků VB v dobrém světle, ale byla to neskutečná nuda. Možná proto, že ukázat příslušníky VB v dobrém světle je téměř neřešitelný úkol. Film nakousl spoustu témat a situací, ale téměř žádná nebyla dotažená do konce, uzavřená. Ono to sice asi odpovídá realitě takové hlídky, která vyřeší akutní problém a zavolá jiné kolegy, kteří věc dokončí, ale z hlediska diváka to byla nuda. A ten konec! Jedno oko nezůstalo suché. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama