Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostřednictvím několika smluvených prostředníků se do Československa, konkrétně do Karlových Varů, pašují drogy ze Západního Berlína. Jedním z významných členů zločinecké organizace je elegantní Eva Krausová (J. Březinová). Ani příslušníci české bezpečnosti však netuší, že je to ve skutečnosti pracovnice naší kontrarozvědky. Díky jejím informacím mohou kriminalisté, vedeni podplukovníkem Kořánem (J. Vinklář), spustit masivní akci, zaměřenou proti pašerákům, českým překupníkům i samotným narkomanům. Přítomnost tajných policistů mezi „mravenci“ však nezůstane dlouho utajena a šéf pašerácké bandy vyšle do Československa nájemného vraha, který má za úkol zneškodnit všechny zúčastněné osoby… (Česká televize)

(více)

Recenze (190)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Řádně protepané nešvary vyspělé socialistické společnosti, kterou od věčného štěstí vzdalují jenom pikle imperialistických agentů, pokoušející zranitelnou mládež. V prvním plánu odvyprávěná povinná angažovanost se zavedeným batmanem Jelínkem, v níž scénárista vytěžil klišé kriminální i sjezdová do mrtě a všudypřítomostí mrzkého zločinu případně znejistělému divákovi dodal pevný bod v podobě čistého bezpečnostního sboru, který by ale bez průběžné podpory "štaidlovským" hudebním optimismem nestačil. Kameramanské záblesky, střih spádu moc nepomáhá, po stránce scénáře něco, co se v dnešní éře sebezahleděných emoezoteriků stále může přes zoufale únavnou monotónnost téměř nazývat uměním. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Německo (západní), ústředí velkého překupníka drog a hlášky podobné těmto: ..Naše drogy se geniálně jednoduchým plánem dostaly do rukou československé policie... jsou až moc dobří, podcenili jsme je..... pánové, vy byste všechno řešily násilím, naučte se myslet, je vidět, že jinde se to, bohužel, naučily." Sem tam Lada s houkačkou, rvačka padouchů mezi sebou, pár mladých coby vzorek čs feťáků, hysterická ječení, ozřejmující komentáře moralizujících čs policejních profesionálů. Dnes zábavná podívaná, za komančů nepřesně zasazená rána imperialistickým západním sousedům za zatahování jejich drog a zkaženého životního stylu do naši harmonické socialistické republiky. ()

Reklama

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Úlisný majitel diskotéky Harry Moučka, zfetované zpocené děti zmýtající se v disco rytmu, dábělský pan Marcel řídící drogové impérium z Německa, šílený vrhač nožů Mrkvička, západní nájemný vrah kupující si v Kotvě modráky a brašnu na nářadí, karate Jandová, tajný symbol pro doručení zásilky - malůvka velblouda s nákladem na tácku, zářivé opulentní reklamy a honosné byty ve vrchních patrech mrakodrapů v kontrastu s bídou a zmarem na ulicích, "cukříky", parta mladých experimentátorů, kteří si stihnou během odjezdu rodičů na dovolenou vypěstovat těžkou závislost, "dynamické" honičky a rvačky, Jan "double impact" Kanyza a samozřejmě "megretovský" Vinklář střílející vraha Bartáka do zad - mravenci 4ever. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure jak svině. Elementů pro dobrou zábavu je tam habaděj, posuďte sami: Ladislav Mrkvička jako ostrej borec - vrhač nožů, Rudolf Jelínek jako nájemnej vrah se super výcvikem, Vinklář jako ostrej kriminalista, kterej jde po feťákách, Jan Kanyza v zábavné dvouroli sraba kšeftaře s drogama a jeho policejního dvojníka, Jana Březinová jako dvojí agentka se zálibou v sexu s osmnáctiletými kluky, Kratina jako emigrant, co si po návratu z ciziny rozjel ve Varech kšeft s drogama, Michal Pešek jako shnilá mrtvola a Marek Brodský jako hysterickej feťák, drsnej souboj herecké nuly Zory Jandové s terminátorem Jelínkem... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Objevil jsem to až díky perfektnímu podcastu Civala s Baldynským. A je to přesně takový film, u kterého mne bavilo poslouchat co v tom kdo vidí. A já v tom viděl kýčovitou fresku, která byla tak kýčovitá a tak hvězdně obsazená, že mi přestalo vadit jak primitivní a agitační to je. Film který by nemohl vzniknout nikdy a nikde jinde. Vinklář, Mrkvička, Jandová, Boudová, Potměšil, Kanyza, Jelínek, Hrušínský, Kratina, Tomsa, Jestli je něco generační výpověď, tak tohle je generační pomník, takový ten jak tam má někdo v kameni fotku auta a vilu. Tak blnbý až dobrý a nemyslím, že je to guilty pleasure, jen komoušský ekvivalent béčka. 8/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co nájemný vrah Barták (Jelínek) omráčí Masseura (R. Hrušinsky ml.) odnese ho do vany. Lze si všimnout, že ruka, která napouští vodu, nemá rukavice. V dalšim záběru ma Barták rukavice na sobě. (Beo.wulf)
  • Hraniční přechod ve filmu je bývalý přechod Folmava - Furth im Wald. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama