Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle Smith byl pro mě asi trochu slabším kouskem. Části, kde figurují Jay a Silent Bob jsou skvělé..jenže hlavní - ústřední - dvojice zaostává. Není totiž nijak výstřední (rozuměj zajímavá) jako třeba Randal a Dante (jehož bylo v Mallrats také vidět, ale tentokrát v miniroličce Gilla). Zajímavé bylo cameo Stana Lee a obsazení Shannen Doherty. ;) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Opět další z řady nadstandartních Smithových komedií, u které se zaručeně zasmějete, má vtipné gagy a sympatické postavy. Druhá polovina je výrazně lepší než ta první co se scénáristické stránky týče a tak trošku jí i zastiňuje. K největšímu vychutnání tu však došlo až na konci, kdy vše co bylo postupně budované tu vyvrcholí do obrovské kadence plné vtipů, že by ho byl dostatek na celý film. 65% ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Z týchž důvodů, pro které si cením Q. Tarantina, si vážím K. Smitha. Oba se po paměti vrací ke svým oblíbeným snímkům, zde si vypůjčují tu známější, tu méně známé obrazy, jež pak nově zhodnotí, obohatí o nové významy, zkrátka vyšperkují, aby se do nich (tj. oněch obrazů) mohla snáz zaláskovat nastupující generace cinefilů. Kinematografie se tak nutně rodí v kinematografii, a skrze kinematografii přežívá, resp. zde znovu ožívá. ___ Náhoda (?) tomu chtěla, že jsem souběžně s projekcí tohohle filmu pročítal a promýšlel Fiska. A nemůžu si pomoci, ale v ústřední dvojici (o Jayovi a Mlčenlivém Bobovi ani nemluvě) spatřuji čelní představitelé partyzánského modu vivendi, spolutvůrcovství konzumentů. TS a Brodie nepodléhají tržním tlakům, nejsou v jejich vleku, nýbrž se bouří a s postupem času nabývají nad producenty vrchu. Obchoďák se nikdy nemůže stát místem, kde tě obchodníci oberou o poslední výplatu, to vůbec, do obchoďáku se chodí především zevlit. A nepočítejte s tím, že tu vaší date show budu hrát dle scénáře! 80 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOMU ŘÍKÁŠ ROMANTIKA? TOMU ŘÍKÁM ZLOČIN!....“ /// (další) Smithův náhled na ostýchavý a nerozhodný na muže (kluky) bez profesních vyhlídek, životních ambicí a jinejch přívlastků. (Česky pičo! … Dobrá tedy, když to chceš, tak teda osob, kteří (třeba) při orálu prděj.) Klasicky dost filmovejch úvah (třeba nad pohlavním životem Supermana), komiksy, sex… prostě věci, který nás chlapy (kluky) bavěj. Jo a taky tu jsou Jay a Bob (,,těsně“ před tím, než vrátěj úder) a vztahy, který mě (kupodivu) bavěj. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si vyndat pískomila z prdele (ne, se srandou to nemá nic společnýho. Nebo jo?). 2.) Co asi můžou znamenat ty obrázky (úsměv, úsměv s řasama, kolečko, kolečko s křížkem…) v deníčku mý přítelkyně. (Nebo je to blog?) 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Viděl všechny Smithovo filmy po Clerks 2, u všech jsem se skvěle bavil (mimo vyměklého Táty) a už mi zbývali pouze Mallrats, nekorunovaný král a dle mnoha názorů jasně nejlepší Smithův film. Očekával jsem asi trošku moc. Až na několik geniálních scének a mraky úsměvných narážek jsou Flákači vlastně docela nudní, někdy i trapní. Smith nenapsal postavám takové hromady úžasných vypointovaných dialogů jako v Clerks, proto je zde absence děje hodně znát. K dokonalému vyvážení došlo až u pro nepřekonatelného Hledám Amy. 3,5 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (27)

  • Postavy Brodie Bruce a T.S. Quint jsou odkazy na film Čelisti (1975), kde se dvě hlavní postavy jmenují Brody a Quint, žralok byl přezdívaný Bruce. (TomikZlesa)
  • Když se Jay a Silent Bob skrývají v knihkupectví, Bob čte knihu od Johna Piersona „Spike, Mike, Slackers and Dykes: A Guided Tour Across a Decade of American Independent Cinema“. Kniha obsahuje několik rozhovorů a článků od Kevina Smithe. (TomikZlesa)

Související novinky

Zemřela herečka Shannen Doherty

Zemřela herečka Shannen Doherty

14.07.2024

Ve věku třiapadesáti let zemřela v sobotu 13. července americká herečka a hvězda populárních seriálů, jako jsou Beverly Hills 90210 a Čarodějky, Shannen Doherty. Podle dostupných informací bohužel… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama