Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

Dakken 

všechny recenze uživatele

Skvelo natočená, temnejšia sociálna dráma s prímesou kriminálnej zápletky. Pomalšie tempo mi vôbec neprekážalo, no napriek tomu, vo filme hluchých miest niet a pozvoľné rozprávanie snímku svedčí. Ústredné herecké duo netreba absolútne komentovať, je bezchybné a remeslo citlivo zvládnuté. Moc nie je čo vytknúť, veľmi mi to sadlo a po dlhšej dobe som si konečne nejaký film užil a nechal sa pohltiť pútavým príbehom. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Slušné krimi drama s prvky thrilleru v kulisách nemocnice. Není to lehké téma, navíc připomínající domácího heparinového vraha. Redmayne hraje dobře, ale víc se mi líbí Chastain, jejíž postava je zahraná nesmírně civilně a uvěřitelně. Redmayne má sice vděčnější roli, ale působí trochu předvídatelně. První půlka má hodně pomalé tempo, ale ta druhá je moc dobrá. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy si snímek zaslouží především díky vskutku nadprůměrným výkonům hlavních protagonistů, profesionální kameře, dobře zvolené hudbě, skvěle navozené komorní a přitom dramatické atmosféře a celkově výborné práci celého štábu. Problém tkví v jediném, a totiž, že skutečný příběh v pozadí přes veškerou krutost nenabízí žádné rozuzlení, vysvětlení a potrestání hlavních viníků (a tedy nemocnic), čímž všechny diváky nemilosrdně zpraží. Ale nakonec i to je svým způsobem, pokud zamýšlený, pak mistrný odkaz filmu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Ale jo, určitou kvalitu to mělo, takže mě to bavilo skoro až do konce. Jessica Chastain je skvělá herečka, která dokáže hrát přirozeně, ale zcela přesvědčivě a sedne jí snad každá role. Zde jsem jí opět věřil každou sekundu jejího herectví. I Eddie Redmayne mě zde bavil – nepochopitelného a skrytého psychopata zahrál dobře, i když mě sem tam jeho přiblbé pohledy štvaly. Takže tento film je víceméně postaven na těchto dvou hlavních postavách. Celé je to takové sladěné po dramatické stránce, která funguje výborně. No, jen je škoda, že je film poměrně zdlouhavý a poslední cca třetina mi už nepřišla moc záživná včetně finále, které žádné velké rozuzlení nepřineslo, což se ale na druhou stránku dá pochopit, když je námět dle skutečné události. Ani se mi tomu nechce věřit, že se tohle stalo, ale co já vím …. Takže atmosféru to má takovou tíživou, nenudilo mě to, ale podruhé bych si to už nepouštěl, ty cca první 2/3 filmu mě bavily nejvíc, pak už moc ne, ale na 1 vidění je to obstojná záležitost, tak dávám nejsilnější 3*. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Film byl skvěle zahraný a neměl jsem s ním problém, tedy až do závěru. Takže nechci spoilerovat, ale to nejzásadnější proč? Se někam vypařilo. Ono kdyby zabíjel jenom ty, co mají nesnesitelné bolesti a každý výdech je pro ně už jenom utrpení, tak by se snímek posouval do zcela jiné roviny. Takhle to sklouzává jenom do děravého přetíženého zdravotního systému, kde může řádit libovolně, kdoví jaký psychopat, tak dlouho, dokud mu to systém dovolí. A to je myslím škoda, protože se z toho dalo vytřískat mnohem více. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V úvode filmu, kedy Charles Cullen (Eddie Redmayne) spácha prvú filmovú vraždu a odchádza z izby na chodbu, je počas snímania jeho chôdze upriamená pozornosť na nemocničný neónový nápis EXIT a taktiež na veľký odpadkový kôš na ľavej strane. Nápis EXIT reprezentuje slovo exitus, ktoré po latinsky značí smrť a odpadkový kôš samotného Charlesa a jeho bezcharakternosť a neľudskosť v povolaní nemocničného brata. (Biopler)
  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama