Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt chvílemi nemístné a zbytečné vulgarity tvůrců tak by mé hodnocení muselo rozhodně být vyšší. Nespatřuju ovšem nic vtipného na situaci když si nechá matka ve vánočním čase nafotit sprosté a obhroublé akty. Škoda těchto přehmatů, které opravdu do vánoční romantické komedie nepatří. Jinak film má své silnější momenty (černý Doo-Dah) a Ben Affleck zde snad dokonce působí sympatickým dojmem a neruší. Herecké obsazení celkově není slabinou. James Gandolfini, pro mě doteď neznámý herec, překvapil. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Drew (Ben Affleck) je úspěšný mladý muž a díky své práci reklamního tvůrce je na tom i finančně výborně. Ale s blížícími se vánocemi zjišťuje, že je velmi osamělý - jeho přítelkyně by chtěla strávit vánoce s rodinou, což se Drewovi moc nelíbí a radši by vyrazil kamsi do Karibiku. Když ale vidí, jak se všichni kolem něj na vánoce připravují, rozhodne se vrátit do dětských let, a prožít vánoce jako kdysi, ve svém rodném domě. Tam ale žije úplně jiná rodina, která vánoce nijak neprožívá a navíc je ve fázi totálního rozkladu. Drew jim slíbí, že jim zaplatí 250tisíc dolarů, když se přes vánoce budou i s ním tvářit jako rodina. Během těch několika dní si i Drew uvědomí, že vánoce jsou něco kouzelného .. Docela vtipná komedie, která i přes svoji "hlubokou" (ale vcelku originální) myšlenku dokáže diváka příjemně naladit na vánoční čas. Ben Affleck je trochu toporný, jako téměř vždycky, ale tady mi to ani moc nevadilo, protože se takovéto chování od rozmazleného milonáře trochu čekalo. Rodina do které se Drew nastěhoval je správně "šílená" a vévodí jí bezkonkurenčně mamka "sama doma" Catherine O'Hara, která je naprosto skvělá. Pokud nemáte rádi ani Afflecka ani vánoce, tak ruce pryč, jinak klidně mrkněte... ()

Reklama

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Rodina, ve které to už nějakou dobu skřípe a která se dá dohromady díky kouzlu Vánoc, důraz na rodinné hodnoty, pár trapných vtípků, pár docela ucházející vtípků, všude zářící vánoční výzdoba, v průběhu se přidá love story, na konci nějaké to poučení a samozřejmě nemůže chybět šťastný konec. No, je to americká vánoční komedie jak vyšitá, z čehož plyne, že je to čistočistý průměr. Ale že jsou ty Vánoce, tak dám 3*. I když upřímně, je to tak na 2 a půl. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Ja chápem, že to tu odpadujete a hodnotíte to jednou, dvoma alebo max troma hviezdami, pretože je to gýč a bla bla bla. Proste má to svoje muchy a Affleck nie je práve úžasným charakterným hercom, ale pre mňa je toto už taká kultová vianočná záležitosť a dosť dôležitou prísadou je aj skvelý slovenský dabing. Ten sa len málokedy skutočne vydarí, oproti tomu českému je dosť pozadu, ale v tomto prípade to neplatí. Pre mňa je Surviving Christmas nenáročná, milá a vtipná vianočná vecička na odreagovanie a naladenie sa. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Jéminé, to som si dal. Napriek tomu, že počas letu z jedného kontinentu na druhý sa nedá veľmi čo robiť, toto som si mohol odpustiť a pozrieť si radšej dokument o golfe. Affleck sa správa ako debil, prečo ho Gandolfiniho rodina toleruje je absolútne nepochopiteľné a tá rana po hlave bolo to najlepšie čo sa mohlo stať. Film je okrem toho ďalším dôkazom o tom, že Affleck hrať nevie (film sa mohol radšej volať Surviving Affleck), Christina je ešte celkom mňam, ale určite najlepším hercom v ansámbli je Gandolfini. Samozrejme, všetko dobre dopadne, ale cesta pre diváka je to tŕnistá... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA v lokalitách Chicago, Glendale, Plaza Square v Orange, University High School v Los Angeles a Mammoth Mountain. (GASTON73)

Reklama

Reklama