Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pitomá a skoro nezábavná vánoční komedie, která má naprosto dementní příběh. Affleck je ještě více nesnesitelný než někdy bývá a Gandolfini tady vypadá jako nějakej bezdomovec. Někdy ale ten vtípek přece jenom vyjde a je to i dostatečně krátké na to, aby se tyhle blbé Vánoce aspoň dali přežít. Ale u někoho možná s trvalými následky. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Další stupidní americká komedie, u které se nezasmějete.. Ben Affleck ve své nejhorší roli.. Znuděný zazobanec, který nechce být o Vánocích sám, tak si zaplatí za teplo rodinného krbu.. A samozřejmě tam potká lásku svého života a přes všechny útrapy jsou nakonec všichni šťastni.. Takový malý americký sen.. ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Točit komedie o Vánocích, zejména v USA je patrně velice těžké. Můžete buď natočit slzotvornou romanci o tom, jak se o Vánocích mají všichni rádi a jak k sobě najdou cestu a jak bla, bla, bla ... Nebo můžete jít jinou cestou a pěkně si z Vánoc vystřelit a tenhle svátek shonu a blázince zesměšnit, jak se o to před časem pokusili tvůrci komedie "Vánoční prázdniny" s Chevy Chasem (jiný film, "Santa je úchyl" jsem neviděl). Problémem však bývá fakt, že ač se občas najdou i další tvůrci, kteří se touto cestou vydají, nakonec stejně sklouznou k té první cestě (např. Rolničky kam se podíváš). "Přežít Vánoce" má k té druhé cestě pěkně našlápnuto už v úvodní scéně během titulků - pokud jste viděli film na DVD a shlédli bonusové materiály, konkrétně alternativní úvodní scénu, můžete jen litovat, že tvůrci nezvolili nakonec právě ji, je totiž ještě mnohem černější, než ta oficiální. Film oplývá celkem vtipnými pasážemi, aby nakonec sklouzl do sladkobolného usmiřování jisté rodiny právě během štědrého dne. Takže bohužel opět sklamání. Ale možná mají tvůrci v Americe zakázáno zesměšňovat tento (pro ně patrně posvátný) svátek. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Naprosto Dreuowi (Benu Effleckovi) rozumím a s jeho rolí se jaksi zžívám. Je to vzdělaný úspěšně vydělávající muž, ale přece jenom v něm zbylo něco dětského a to musí ven. Při vánočních svátcích se připlete k jedné rodině a zaplatí si u nich bydlení na vánočních svátky. A během toho při výborně zvládnuté atmosféře se semele plno různých zábavných situací. Podle hodnocení to nevypadá moc uspokojivě, ale mě tento film na štědrý den nádherně zahřál. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kombinace humoru a Vánoc je v US komediích málokdy úspěšná. Tahle trapárna se zařadila do "hnědého fondu světové kinematografie" mezi podobně kvalitní snímky typu Sám doma 1 - 10 nebo Rolničky, kam se podíváš, Kazatelova žena atp. Jestli máte mermomocí potřebu se na Vánoce koukat na něco o Vánocích, podívejte se na Bad Santa nebo na Love Actually. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA v lokalitách Chicago, Glendale, Plaza Square v Orange, University High School v Los Angeles a Mammoth Mountain. (GASTON73)

Reklama

Reklama