Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

oLí 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem to viděl na jednu hvězdu, k závěru dvě, po konci na odpad! - kvalita kolísala opravdu hodně. Absolutně žádná návaznost na předchozí díly, jen samostatný film jako zakončení Freddyho poutě po snech a rozloučení je to fakt debilní. Pár dobrých vtipů by se našlo ( stareček na autodromu jezdící dokola ), ale bylo jasně víc hovadin. Poslední noční můra spolu s druhým dílem do série vůbec nezapadá. 25% [srpen 2007] ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Totální sračka a zdaleka nejhorší Noční můra. Zatímco i ty slabší díly série měly aspoň slušnou atmosféru a nápady, tady je všechno špatně. Neschopná režisérka se snaží dát filmu odlišný vzhled, ale funguje to jen v samotném úvodu v letadle. Atmosféra nulová, mizerní herci, trapný scénář, béčková režie - vrcholem všeho špatného je závěr natočený "revoluční" technologií 3D. ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Příjemné překvapení po zajímavém prvním dílu a sérii více či méně nudných pokračování. Freddyho smrt mi sedla, ať už kvůli Ivanově noci na Lysé hoře, zajímavé kameře (i když v závěrečné pasáži to 3D... no prostě relikt doby)... Postavy mi konečně přišly jako osobnosti a ne jen jako čerstvé maso do Freddyho mlýnku. Dobré to bylo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) Tak tenhle šestý film série NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET nesoucí tkzv. podnázev FREDDYHO SMRT mi už moc nesedl. Vidím, že nejsem jediný, koho to neoslovilo. Tak je to už 6 část téhle známé, hororové ságy, tak se není čemu divit, že už je to ohrané atd. Název jak už tu mnozí na CSFD píší je dost iritující, poté vzniklo ještě několik pokračování, ale nad tím se já moc nepozastavuji. Zde navíc krom Freddyho nefungovalo skoro nic. Byl tu jistý nápad s postavou Freddyho před jeho smrtí, kdy vypadal vizuálně ještě jako člověk. Takže tahle pasáž mi přišlo vcelku zajímavá + pár Freddyho zábavných scén mimo otřesného a trapného finále. Děj mi přišel dost uhozený a chvílemi i chaotický. Bylo to pojato navíc i dost do žánru fantasy. Horor to zde nebyl už ani náhodou. Navíc ty strašné efekty – to bylo asi nejhorší, co bych vytkl. Herci mě vůbec nebavily ani jejich postavy. Hudba také nic moc. Tu slabší 2* dávám jen za dobrého Freddyho. Mohl z toho být ještě větší brak, ale daleko to k tomu nebylo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu! Přišla doba temna a zmaru. Šestý díl sebou přinesl nejen Freddyho nouzi o nové oběti, ale především scénáristickou tupost a pád do vod obyčejného průměru. Tento díl už měl příchuť několikrát vyluhovaného čaje, neoslazeného a hlavně s minimem situací, které diváka dokázaly zahřát u srdce. Do režisérského křesla usedla Rachel Talalay – ženská která se většinu své kariéry věnovala točení televizních seriálů a mnozí fandové Nočních můr jí označují za prznitelku této série. S tímto tvrzením souhlasím tak napůl, protože se tu dá narazit na několik povedených scén i hlášek, ale jako celek se mi tento díl moc nelíbil. Největší pozitivum vidím v tom, že se díky několika záběrům podíváme do Freddyho minulosti. O jeho početí se mluvilo už v minulých dílech, ale tentokrát se krátce podíváme i do jeho dětství a založení vlastní rodiny. Freddy rozhodně nebyl žádným svatouškem a celý jeho život byl jen o bolesti a utrpení, o které se rád dělil s ostatními. I tentokrát se mu do spárů dostane několik obětí a musím alespoň trochu ocenit tvůrčí kreativitu, protože i zde se dočkáme několika povedených soubojů, okořeněných trefným černým humorem. Smrt ve videohře mě sice moc nezaujala, ale takový finální souboj s vlastním potomkem – to už byla jiná káva. Nicméně když porovnám všechny zápory i klady, tak mi z toho nakonec vylezlo průměrné ohodnocení. Bohužel. Rád bych řekl, že to mělo navíc, ale nemělo. 50% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 34,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Ovladač, s nímž Freddy Krueger (Robert Englund), hraje videohru připomíná videoherní systém NES, na kterém vyšla i videohra „A Nightmare on Elm Street“ (1989). (JesterKruger)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 18. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama