Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za sebe musím konstatovat, že bych tento díl zařadil hnedle za ten první. Freddy si tentokrát se svými obětmi více pohrával. Ať už se jedná o tu fraždu s naslouchátkem či o videohru. Ty scény byly dotaženy až k dokonalosti. Už úvodní velmi vtipný citát Freddyho Krugera ze začátku filmu naznačuje, kudy že se bude tento díl ubírat. Postavy docela slušné, vyjímku tvoří snad jen ta Rambo girl. Trošku to kazila ta hudba vytažená snad z nějakého pornofilmu. Hororový nádech ztratila celá série už po prvním dílu, nicméně šest dílů jsme museli čekat na ten komediální. Brát však tohle jako zakončení série nemohu, takhle blbě chcípnout si za skvělou práci Freddy nezasloužil. Přesto se nebojím dát * * *. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Táto časť na mňa pôsobila dosť rozporuplne. Je tam kopa vecí, ktoré sa mi páčia, ale aj neuveriteľné blbosti, ktoré ani nemohli myslieť vážne a ku koncu ich je fakt dosť. Freddyho mučenie padajúcimi klincami je len na smiech. No celkom to je sranda. Je jasné že kameraman vedel čo točí, trikov je hojne a Freddy je proste zabaváč. Na druhú stranu sú tu nesympatické postavy, slabí herci, scenár je silený nejakým Freddyho potomkom aby bolo o čom, kopa stupídnych dialógov a aj tá atmosféra je redšia. No znechutený som nebol. Tu máš dve stars. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Šestá a pravděpodobně nejzatracovanější Noční můra bývá často kritizována za chybějící atmosféru, nesympatické postavy, hloupý scénář a případně nulové přínosy v rámci celé série. Nebudu tyto body vyvracet, ale v žádném případě je nepodpořím. Zůstat věrný původní myšlence a přitom přijít s novým přístupem k tématu je těžké, zvláště pokud se jedná o tak pokročilé pokračování. Freddyho smrti se to ale podařilo. Jistým způsobem zde napomohl feeling raných let devadesátých, ale o to hlavní se postarali tvůrci již při psaní scénáře. Rozhodli se znovu zapátrat ve Freddyho osobním životě, což sice může být otravné, ale pokud je to podpořeno povedenou dějovou linií tak proč ne. Děj pátého pokračování je dobře zvládnut po rytmické stránce. Jedním z důvodů může být slušná rozmanitost lokací, ale tím důležitějším je vrstvení děje. Tentokráte se totiž krom klasické snové a reálné pasáže dočkáme i retrospektivní roviny odkrývající život hlavního antihrdiny. Přestože jednotlivá zabití trvají delší dobu (zvláště v porovnání s vraždící mašinerií ve čtyřce), mají slušný drajv; prostě to šlape. Proč tomu tak je lze velice dobře vidět například ve scéně, kdy se Fred pustí do chlapce s naslouchátkem. Ta je poměrně různorodá, co se prostředí týče, dokresluje postavu, navíc je v ní dobře dávkován humor. A právě ten může být další rozporuplně přijímanou věcí v této Noční můře. Bez přílišného přehánění se totiž dá označit za přehnaný, až šaškovský, což některým fanouškům může připadat jako troufalost. Největším průšvihem je pak trojice duchů, díky nimž získal Freddy své schopnosti. Páté pokračování Noční můry bych tedy neviděl nijak černě, spíše naopak. Díky výše uvedené scéně, videoherní vraždě a poměrně slušnému finále rozhodně je na co vzpomínat. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný 6. díl kruegerovské série je druhý nejhorší po příšerné dvojce. Pár originalit se zde přece jen najde, především hulič trávy pohlcený televizním Freddym nebo Freddy-videohra. Je toho však žalostně málo oproti vynikajícím předchozím filmům, film není vůbec děsivý a pokus Rachel Talalay vyznívá spíš trapně. ()

Ghostface2 

všechny recenze uživatele

Rachel Talalay není zrovna moc dobrá režisérka a vůbec nepochopila pravý význam slova horor, Freddy tu sice dost hláškuje, jenže tento díl mi připadal takový nucený a nezajímavý. Tento díl nefunguje pořádně ani jako horor ani jako komedie a ani jako parodie. Z úcty k Freddymu dávám šestému dílu tři slabé hvězdičky. Kdyby tento díl nikdy nevznikl moc smutný bych asi nebyl. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy Freddy (Robert Englund) praští Tracy (Lezlie Deane) do obličeje během jejich boje, tak jeho herecký představitel opravdu herečku během natáčení praštil. (JesterKruger)
  • Film je věnován Jonu Hartu Friedenbergovi. (noelcoward73)
  • Ovladač, s nímž Freddy Krueger (Robert Englund), hraje videohru připomíná videoherní systém NES, na kterém vyšla i videohra „A Nightmare on Elm Street“ (1989). (JesterKruger)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama