Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(6)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele tchempi k tomuto seriálu (3)

Docent (2023) 

Scénář Mareš-Malinda, a přesto to nefunguje. Režie Jirka Strach, a přesto to nefunguje. Hrají Vetchý, Trojan, a přesto to nefunguje.... Njn, občas se i hezkým rodičům narodí škaredé dítě. Tady se narodil špatný scénář, špatná režie a špatné herecké výkony... suma sumárum 30 %. ()

Lesní vražda (2023) (S01E01) 

Děj zatím nic moc, teprve se rozbíhá, tak jukneme na postavy. Trojanův mimoňský docent je hodně cajk, dvojčata taky. Vetchý roli šéfa mordparty hrát neměl, protože vzhledem k žánru a osobám scénáristů se jeho postava plete a nevyhne se srovnání s Kozákem z Případů. Ramboidní Vořech je pak úplně mimo. Taková ambiciózní blbkocajtka může existovat v primáckých VIP nebo nováckých Spešlech, ale v detektivkách blízkých realitě nemá taková postava co dělat. Leda by tam byla jen proto, aby Mareš demonstroval (stejně jako v Případech), že nemá ženské u policie rád. ()

Preso s mlíčkem (2023) (S01E02) 

Postavy Šery a Fousové jsou velmi špatně napsané a ještě hůř zahrané. Překvapí to zejména u Vetchého, který v jednu chvíli řve jako magor, ale v navazující scéně už je jako mílius. Možná ale jde o chybu režie nebo střihu. To Ramba řve pořád a její postava je zcela nevěrohodná. S takovým IQ (viz první díl) a vznětlivou letorou by ani náhodou neprolezla policejními psychotesty. ()

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama