Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězda Johna Gottiho, mladého ambiciózního a sebevědomého mafiána, stoupala rychle vzhůru. V sedmadvaceti letech už patřil na špičku v rodové hierarchii Cosa Nostry v New Yorku. Pak ale přišel pád. Gotti zpackal svou první vraždu a šel na tři roky do vězení. Vrátil se s touhou stát se kmotrem - prvním mužem mafie. I když ztratil jediného syna a vyteklo hodně krve, nakonec se mu to podařilo. Policie mu říkala „Teflonový Don", protože mu nemohla prokázat žádný z jeho zločinů, teď však má konečně šanci - pokud promluví Gottiho blízký přítel... Titulní postavu v dramatu z produkce HBO, které režíroval Robert Harmon, ztělesnil Armand Assante a za svůj herecký výkon získal prestižní televizní cenu Emmy®. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

in4mator 

všechny recenze uživatele

Konverzační film, odehrávající se povětšinou v interiérech, nepotěší dost často nezáživnými rozhovory. Taky mi v něm chybělo VÍC zajímavých scén a VÍC napětí, které mohlo obstarat třeba sledování ze strany zákona, kdyby dostalo VÍC prostoru. A tak film stojí hlavně na skvělém hereckém výkonu hlavního protagonisty. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Gotti je zaujímavou postavou gangsterského podsvetia za čo vďačí bohatému životnému príbehu a charizmatickému predstaviteľovi akým je Armand Assante. Dej opisuje krvavú cestu za titulom mafiánskeho bossa, na ceste ktorej sa dostane do povedomia obyčajných ľudí, médií a federálnych agentov. Poteší ostrý slovník a luxusné vybavovanie účtov, ktoré odkazuje na nevyspytateľnosť gangsterského sveta. Zo snímky dýcha počas celej minutáže dobová atmosféra aká s nenápadnou, zato veľmi účinnou hudbou nerobí hanbu známejším kúskom a pre fanúšikov žánru určite stojí za zhliadnutie. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

No...mně se to moc nelíbilo. Vzhledem k tomu, že scénárista toho nemusel moc vymýšlet (Gottiho život je snad nejlépe zdokumentovaným ze všech mafiánských bossů) mne úroveň snímku poměrně zklamala. Některé dialogy na mne působily nevěrohodně a postava Gottiho hl. ke konci až moc sentimentálně. Co ale může člověk čekat od nízkorozpočtové TV produkce... Mám ale slabost pro filmy tohoto žánru, a tak dávám hvězdičku navíc:-) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Mafiánských snímků jsem jako fanoušek žánru již viděl požehnaně, takže si troufnu tvrdit, že téměř po všech stránkách je Gotti průměrný film, který v recenzích evidentně táhne nahoru zejména Assantovo a Quinnovo charisma. Nicméně pokud si uvědomíme, že se vlastně jedná o "pouhou" televizní produkci z roku 1996, má snímek svou nepopiratelnou kvalitu... 70% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nic nevídaného. Na ty opravdu dobré filmy o mafii, kde se mi hlavní představitel(é) dostal(i) až "pod kůži", to nemá. (viz např. "Neúplatní", 1987). Zabaví, neurazí. Armand Assante měl na tuto roli velmi vhodný look. Opět závěrem plyne ponaučení: když jseš až nahoře, můžež spadnout a pěkně si rozbít hubu. A že jak si začneš myslet, že už jsi nedotknutelný, jsi najednou v base. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Kolem Johna Gottiho koluje řada legend, ale ve skutečnosti to prý byl řadový pouliční grázl, který neuměl vydělat peníze ani nikdy osobně nezabil člověka. Vynikal především svou ambiciózností a egem. Sammy Gravano o něm v roce 2019 řekl: „Od prvního momentu, kdy jsem ho poznal, mi bylo jasné, že se buďto stane bossem nebo zemře, když se o to bude snažit.“ (Sealteam6)
  • I po svém uvěznění si Gotti držel pozici „bosse“ rodiny Gambino a dále rodinu řídil přes svého syna Johna Gottiho Jr. a to až do své smrti v roce 2002. (Sealteam6)
  • Ve filmu je pro Gottiho poslední kapkou absence Castellana na Dellacroceho pohřbu, po němž začne plánovat jeho vraždu. Ve skutečnosti Dellacroce dlouho Gottiho chránil a držel Castellana od „Ruggierových pásek“, kde Gotti mluví o Castellanovi velmi neuctivě. Po smrti Dellacroceho musel tedy Gotti jednat velmi rychle hlavně proto, aby Castellano nebyl rychlejší. (Sealteam6)

Reklama

Reklama