Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

boshke 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix sice nebyl moje dětství, ale i tak se tam člověk automaticky s těmito filmy vrací. Není to sice nic převratného, ale člověk se pobaví. Autorovou vtipnou představou Británie (teplé pivo, mátový sós) nebo Obelixovým věčným "Římani / Britové jsou blázni"... Já byl ale paradoxně přes ty hrané filmy... 70% ()

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix, nejlepší animák, když jsem byl malej koukal jsem na to na kazetě i několikrát do tejdne. Nádherná animace,která strčí do kapsy všechny Pixarovky,skvělé postavy,dokonalý humor,geniální rugbyový zápas,do detailu propracovaný starověký Londýn (Tower Bridge ze dřeva),neskutečně příjemná atmosféra a kvanta nezapomenutelných hlášek..."Otevřte sudy...nááábrat...vytáhnout...pít!" ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z mých oblíbených Asterixů, a to hlavně proto, že se zde krásně a celou dobu navážejí do Britů. Je to vtipné, je to nabourávání stereotypů a navíc to má pořád příběh, do kterého krásně pasují i Římani a celý ten příběh, který je vlastně oslavou jídla a pití, i když oslavou možná i v trochu negativním smyslu slova. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Druhy Asterix ve zdejsi topce. Zatimco u 12ti ukolu to je v poradku, u tehle blbosti ani nahodou. Je sokujici, o kolik muze byt kousek se stejnou grafikou, stejnymi charaktery atd. horsi. Ma to par momentu, ale prevazne je to nuda a zabavny kresleny film si neco, co jen vzdalene pripomina nudu proste nemuze dovolit. 4/10 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Je to kultovní, je to vtipné, je to hezké..a tak bych mohla pokračovat dál a dál.Bohužel za mě jsou to 3/5,protože jsem vyrůstala už na zfilmované verzi a své představivosti nedokážu poručit, aby místo skutečného tlustého Obelixe viděla kresleného copatého barbara..Pořád mi tam v představách putuje Gerard Depardieu a jeho brilantní tlusťoch :-).Toto je sice původní zpracování,ale mnohem zábavnější mi příjde film se skutečnými herci. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu se hrdinové skryjí v hospodě u hospodského Relaxe, ve filmu se však tato postava jmenuje Olive Escartefix, kterému Britové obecně říkají Gaulix. Je to odkaz na postavu Olive Escartefigue z filmové Marseillaiské trilogie Marcela Pagnola Marius (1931), Fanny (1932) a César (1936). (Landauer)

Reklama

Reklama