Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ostrovní eskapády poživačného, ale dobrosrdečného hromotluka Obelixe a vykutáleného střízlíka Asterixe patří se svojí extrémně vtipnou satirou na britskou národní povahu k tomu nejlepšímu, čeho se lze od nich v animované podobě nadít. Inteligentní humr je navíc rozumně vyvažován hřmotnou burleskovitostí, takže v sousedství jemných narážek na způsob "čajového" a "teplopivního" života jsou samozřejmostí i desítky zdevastovaných římských legionářů. Ano, a své smolné okamžiky si opět vybere i banda pirátských hrdlořezů. Jinak by to ani nešlo! :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Británie je již takřka celá v područí Říma, a jediná nepokořená zůstává jedna vesnička - a ta hlavně z důvodu, že správní Britové o páté končí a jdou na čaj, a o víkendech už vůbec nebojují. Ale přesto tuší, že římské přesile se nedá vzdorovat, a tak vyšlou jednoho vesničana do daleké Gálie, aby z taktéž nepokořené vesnice přivezl trochu toho kouzelného lektvaru. Ochotní Galové mu kromě lektvaru také přibalí Asterixe s Obelixem, kteří si rádi kdykoliv smlsnou na římských vojácích... Trochu mně udivuje, že je tento Asterix tak dobře hodnocení, protože musím říct, že proti jiným jsem se tady tentokrát tolik nebavil. Jasně, spousta (spíše menších) narážek je naprosto skvělá (teplé pivo, mátová omáčka a čaj o páté), ale přišlo mi toho trochu málo. Děj mne nijak extra nebavil, boť bylo jasné, jak vše bude (že se sud s lektvarem ztratí, a pak se najde a ... tak dále) - trochu moc předvídatelné. Ale i tak mne film zabavil, takže ok.. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix sice nebyl moje dětství, ale i tak se tam člověk automaticky s těmito filmy vrací. Není to sice nic převratného, ale člověk se pobaví. Autorovou vtipnou představou Británie (teplé pivo, mátový sós) nebo Obelixovým věčným "Římani / Britové jsou blázni"... Já byl ale paradoxně přes ty hrané filmy... 70% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uvedomujem si, ze patrim k mensine, ale moja osobna premiera Asterixa ma vobec tak nenadchla ako drvivu väcsinu na CSFD. Pokus o humor, ktory u mna nezabodoval tam sice bol, ale ja som sa dival skor na hodinky, kedy to skonci a sam tomu nechapem, pretoze animovanymi rozpravkami som vyrastal - nikdy nedopustim na rozne Disneyovky, Toma a Jerryho, No pockaj zajac! alebo na Posledneho jednorozca a mnohe, preto som sam prekvapeny. Asi som na tento animak jednoducho nemal naladu. Dve hviezdicky davam za to, ze sa tam nieco zabavne obcas naslo a ze v detstve by sa mi to urcite pacilo viac... 22.01.2010 _____ Roger Carel - (Astérix) +++ Pierre Tornade - (Obélix) +++ Graham Bushnell - (Jolitorax) +++ Pierre Mondy - (Centinlapsus) +++ Hudba: Vladimir Cosma +++ ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kreslení Asterixové byly mými nejoblíbenějšími filmy celý první stupeň základní školy. Všechny díly jsem viděla 100+x krát, uměla jsem je citovat nazpaměť. Teď jsem se k nim po letech dostala znovu a musím přiznat, že u mě Asterix sice "dospěl", ale taky získal naprosto novou dimenzi. Dřív jsem si všímala těch nekonečních žertíků v podání Obelixe, viz věznení v Toweru, ale teprve po letech mi došla ta řada úžasných narážek na britkou kulturu. "Papá vesloval za Oxford a mamá zase za Cambridge a vyhráli oba pohár," prohlásí například Asterixův bratranec na údiv, jak se naučil tak dobře veslovat. A když tohle vidíte pár minut poté, co jste byli v Oxfordu a slyšeli o tamním veslařském týmu, který věčně bojuje s Cambridgským, získá to takový kouzelný nádech... A podobných kulturních narážek je tam víc, stačí si vzpomenout na dřevěný Big Ben, dokonale posekaný trávník, Asterixovo koření, které místní začnou pít s mlíkem a horkou vodou... Prostě výborný film pro všechny věkové generace. Zajímalo by mě, o v něm objevím za dalších deset let. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)

Reklama

Reklama