Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bohatá modelka Bibiane (Marie-Josée Croze) zpochybňuje po traumatickém potratu svůj zdánlivě dokonalý život. Její podnikání v rodinné síti butiků končí fiaskem a navíc jedné noci z nepozornosti přejede člověka. Druhý den ráno se dozvídá o muži, který zemřel po srážce s autem. Sužována pocitem viny se zúčastní jeho pohřbu. Tam se seznámí s pozůstalým synem Evianem (Jean-Nicolas Verreault) a naváže s ním milostný poměr. Bojí se mu však prozradit své temné tajemství… Existenciální příběh plný paradoxů, v němž mají místo mystické, symbolické, komické i romantické scény, má nezvyklého kolektivního vypravěče: norské ryby určené do kanadských restaurací. (Cinemax)

(více)

Recenze (66)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Penis Vilnéééééééf, nejoceňovanější režisér současnosti, abych tenhle žvást pochopil, musel jsem si stáhnout tenhle pseudo-artovej hnůj, protože žádný jeho současný film mě nepřesvědčil o jeho tak proklamované výjimečnosti. A ano, opravdu, mám pravdu v tom, že Penis Vilnééééééf je nejpřeceňovanější režisér současnosti a Hollywoodu už pěkně mrdá, když mu svěřili do rukou pokračování Blade Runnera. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nafetovaná artovka pre nafajčených návštevníkov festivalov a kinoklubov. Ale už tu je cítiť obrovský režijný talent a som rád, že Villeneuve netrpí záchvatom vlastnej dôležitosti a nechá si občas aj skákať po hlave producentami a poriadne si za to zaplatiť. Vtedy totiž točí skutočné majstrovské diela. 5/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhá expozice utápějící se v depresi hlavní hrdinky je na můj vkus už trochu moc. Ve chvíli kdy ale Villeneuve začal posunovat děj skrze rozbité časové linie mě to ovšem chytlo. Bizarní spleť událostí, náhod a osudových setkání ještě uvozuje vypravěč, kterým je právě porcovaná ryba. Herecky brilantní a naprosto realistické. Nejpodivnější romantický film za hodně dlouhou dobu. ()

Saku 

všechny recenze uživatele

Obcas se natrefi na takove filmy...eeeee...jak bych...no...velmi sverazne. Ono kdyz se rekne Maelström tak z toho nic pekneho nekouka. Chapu rozporuplne hodnoceni, to nemusi sednout kazdemu, ale kdyz se clovek ponori do tohoto napadite vypraveneho pribehu v modrem odstinu, utece to jako voda a nakonec vas to vyplivne jako kdybyste jeli celou dobu v perejich. A ze to je teda jizda! V tomhle pripade nemuzu rict ze sem byl "pohlcen", ale ze sem byl "ve viru"...nemam slov. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po Požárech a Polytechnice nemohu jít výš i kdybych chtěla. Tudíž souhlasím s uživatelkou kareen, která souhlasí s uživatelem Jherhawem. Denisovi se tentokrát opravdu nepodařilo vytvořit takovou atmosféru a ponor do zraněné duše, abych k Bibiane cítila empatii a když už, tak jsem jí cítila skoro víc k synovi zemřelého. Velká škoda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Hlavná hrdinka dostáva druhú šancu do života v polovici stopáže snímky. Keď prežije pád s autom do vody, zaslúži si právo na život – tak to mieni rozprávač filmu. Je to symbolika krstu, nového života. Ponorenie symbolizuje smrť starému životu a zmytie hriechu vraždy. Zároveň sa ponára spolu s autom, ktoré zabilo a zbavuje sa ho navždy. Vynorenie sa reprezentuje jej prechod do nového života. (Biopler)
  • Hlavní hrdinka chce poslat do moře svoje BMW řady 3. Nejprve se jí auto zasekne o podvozek zhruba ve své polovině o hranu betonové mola. Můžeme si všimnout, že do vody má spadnout starší model, tento vůz je navíc notně poničený. Hrdinka prekérní situaci řeší tak, že sedne do auta, nastartuje a sjede do vody. To by se jí ale ve skutečnosti nepodařilo. Auto má náhon na přední kola a ta visela ve vzduchu. (klukluka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno