Reklama

Reklama

Klasický horor

  • Itálie A Classic Horror Story (více)
Trailer

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

borec999 

všechny recenze uživatele

Klasický horor bol všetkým len nie klasickým hororom. Odkazuje alebo lepšie povedané skladá poctu viacerým známym filmom žánru(pozor, skladá poctu nie bezmyšlienkovito kopíruje, to je rozdiel) a celkovo tvorí obrovský mix všetkého možného čo sme v hororoch videli. Veľa dejových liniek a motívov je len naznačených alebo nedokončených, no aj tak mám pocit že som približne pri všetkom odhalil čo nám chceli tvorcovia povedať/pripomenúť a vôbec mi tento štýl rozprávania nevadil. Úvodom film vyzerá ako Texaský masaker alebo nejaká iná vyvražďovačka, potom chytí nádych Slnovratu a končí ako niečo úplne iné. Skrátka ani na sekundu si nemôžete byť istý čo vlastne film chce v globále povedať, ako bude pokračovať, ako skončí a režisér sa s nami pekne zahráva. Spomínaný hlavný zvrat v závere sa mne osobne veľmi páčil a nemal som s ním žiaden problém. Čo je však najhlavnejšie- film je väčšinu stopáže napínavý, má výbornú atmosféru a viacero scén je vynikajúcich(scény s osadníkmi,sirénami,v podkroví, scény zahalené do červenej farby ala  Suspiria a podobne). Horor, ktorý zrejme plne docenia najmä milovníci žánru, ktorí v ňom majú čo to napozerané. Ostatní, ktorí do toho pôjdu naslepo ako do normálneho hororu ho zrejme naplno nevstrebú a príliš spokojní nebudú. Ja však ďakujem Talianom, ktorí mi pripravili zatiaľ jeden z najlepších hororových zážitkov tohto roka. 75-80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasický horor klasicky rozdáva karty a klasicky ich necháva patrične dlho zakryté. Ich odhalenie je síce prekvapivé, avšak voči tomu, čo sme predtým celý čas sledovali, ma vysvetlenie celej záležitosti skôr sklamalo. Keď počúvate teórie o tom, že les v skutočnosti nie je les a postavy sa rozprávajú o filmoch, v ktorých sa ocitáme v časových slučkách, musí takéto "prízemné" riešenie publikum rozdeliť na dva tábory. Osobne patrím k tomu menej spokojnému, avšak dávam body za originalitu a niekoľko atmosférických scén. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem  od filmu z italské produkce s názvem Klasický horor čekal něco úplně jiného. Tedy poctu či inspiraci starými klasikami třebas právě italské provenience. Nějaký ten Fulci, Lenzi, Argento, ale chyba lávky, i když by se s přivřením očí daly možná nějaké paralely vysledovat, tak  závěrečný twist hodí diváka někam do (pozor! reverzní spoiler) Vesnice.  A já nevím, jestli se mi tenhle pokus o de facto černý humor líbil. Původní mystérium a řekněme přirozeně nadpřirozený horor  totiž fungoval velmi dobře a vlastně ani nepotřeboval žádné vysvětlování, stačil by boj o holý život a  na působivosti násilných scén nijak neubírala ani stydlivější kamera s bázlivou čočkou, která vždy odvrátila zrak.  Jinými slovy, zůstal-li by Klasický horor opravdu klasickým hororem a nesnažil se o horor na druhou, bylo by tom mnohem lepší. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

"Tohle není les". Příjemné překvápko, u kterého jsem si předem ani nepouštěla trailer, abych nebyla zklamaná. Jak už tady všichni psali, pocta všem Masakrům, Pachům krve atd., atd., mně ale úplně nejvíc potěšila Matilda Lutz (která mě ve filmech docela baví) a její Revenge scéna s puškou. Sežrala jsem jim i legendu o Ossovi, Mastrossovi a Carcagnossovi, i když je vlastně v reálu pravdivá. Bavilo! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hororové nedochůdče, které si dělá legraci z toho, že jsou béčkové horory ve většině případů za vtipné, nereálné paskvily/odpady, ze kterých si lidi oprávněně dělají srandu. Takže jestli jste se v komentáři ještě nezacyklili, tak vězte, že to má plno výýbornejch mrazivejch momentek, poctivě vyvažovanejch debilním chováním postav, sklouzáváním k parodii, a WTF momentama. Fifty fifty. Tvůrcům všechna čest, ale moc nevěděli, co vlastně chtějí natočit. Anebo ten guláš aspoň neměli tak dlouho vařit. [Netflix] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)
  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)

Reklama

Reklama