Reklama

Reklama

Klasický horor

  • Itálie A Classic Horror Story (více)
Trailer

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Je to horor a zároveň i komentář k tomuto žánru a k jeho fanouškům, kteří jsou ve valné většině hrozně úzkoprsí a nemají rádi, když se k nim někdo občas vyjádří, protože oni jsou přece experti a kdo by to chtěl zpochybnit, tak ten... Tendle film je jeden z mála, co se to nebál říct na plnou pusu, a ten potitulkový závěr byl jen třešínkou na chutném a kvalitním dortu. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Rejžové mají očividně dost nakoukáno, takže chválím, že první půlka filmu, kde se skládají pocty ke kultovním milníkům hororového žánru, stojí opravdu za to a po hororové stránce funguje dobře. Začíná se klasicky partou lidí, bouračka, probuzení, zjištění, že jsou v prdeli, nejsou tam sami a něco/někdo po nich jde. V téhle chvíli snímek funguje skvěle po stránce atsmosféry, hudby a nějaké té krve. Pak si tvůrci řekli: ''Serem na to, budeme originální (což nejsou) a dojebeme celý feeling z filmu dementním zvratem'', který pro zasvěceného fanouška je viditelný už v prvních 15 minutách. Pak se film už jen vleče na konec a vyjde vlastně vniveč. Je to škoda, našlápnuto bylo dobře. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre horory zamerané na kulty a táto talianska novinka mi pomerne sadla. Je pravda, že nebola konzistentná a v rámci objasnenia sektárskeho sprisahania mohla ísť viac do hĺbky, ale nevadí. Dobre som sa bavil, užil som si skvelú atmosféru a viac-menej ma sklamal len len neúplný záver, pri ktorom som nevedel, čo si myslieť. P.S. masky a desivá chatka bola famózna. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

You Feel like you have already seen it!Classic Horror Story měl veškeré předpoklady stát se výborným hororem a rozhodně není špatným, avšak já jsem trochu v rozpacích a budu tentokrát s hodnocením přísnější.Italský nádech filmu sluší, potěší nádherné rurální teritorium ( božský LES!), skvělá hudba, hezké masky, impozantní chata ( Jeníček a Mařenka ?), docela netradiční příběh s překvapivým zvratem, sirény a tmavě rudá!! ( Zdravím Argenta) a příjemné hororové odkazy. Neplést si vykrádačku s poctou, to je jasný záměr tvůrců.Film má už od začátku nádech Texaského Masakru a pomalu odkazuje na různé exploitationy a hixploitationy, což je můj nejoblíbenější subžánr, takže logicky jsem se na tenhle film opravdu těšil. Kde se to přepne v jakousi variaci na Asterův Midsommar, tohle vše je v pořádku, ovšem to na mě působilo, že Leatherface nechal motorovku v kůlně a moc si nedokážu vysvětlit, proč Hixploitation z Itálie se bojí Gore víc než já pavouků?!!!Když už hodlají tvůrci do filmu dát Torture, tak proč má vše zůstat na divákově představivosti ? Ok čtenářům knížek to možná nevadí, ale já se po 5 letech těšil na pořádné Gore ( Tady krev měla stříkat z obrazovky až ke mně do obýváku!!) a to zůstalo kdesi v náznacích, v tomhle film rozhodně nenaplňuje svůj potenciál a že by se jednalo o intenzivní divočinu či nepříjemnou hororovou atmošku, se také vyloženě říct nedá, což je škoda, protože našlápnuto měl film dobře, spousta jiných věcí ( hudba, prostředí, vizuál, děj) tu funguje, ale mně to nestačí. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak je to asi jako jít do bordelu a nechat si tam polechtat koule od šlapky, ale k felaci nikdy nedojde.• Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Parta lidí jede kamsi na výlet dodávkou, máme zde těhuli co jede na potrat novomanžele co jedou na svatbu doktora co řeší problémy ve vztahu a amatérského režiséra (už nyní je jasné kdo viděl minimálně jeden horor kdopak asi přežije)  , po cestě havarují a dostanou se do teritoria jakýchsi magorů. Problém je v tom , že horor nenabídne  žádné gore máme zde vypíchnuté oči (ale místo, aby jsme se na to podívali sledujeme ženskou oběti jak trpí) máme zde uříznuté oči a jazyky (ale místo toho sledujeme dva co přežili jak to sledují a šokuje je to) . Pak si režiséři řekli, že zkusí být  ´´originální,, a dali tam pointu z Hor Zalitých Krví (kdo viděl ví něco podobného bylo i v Hostelech třeba) a úplně to pohnojili, aby to potitulková scéna dorazila. Je smutné , že to mělo velký potenciál narážky na Hory Mají Oči, Slunovrat, Texaský Masakr, Mučedníky, sirény jak z Silent Hillu  a x dalších a má to parádní atmosféru, ale výsledek je těžce průměrný. 60 procent ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)
  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)

Reklama

Reklama