Reklama

Reklama

Šťastně až do smrti

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tenká hranice mezi láskou a nenávistí se prolomí, když žena odhalí manželovu nevěru. Oba pak podniknou extrémní kroky, aby získali, co chtějí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Loving Adults" hodnotím veľmi pozitívne. Tento krimi thriller začne niekde a skončí úplne kdesi inde. To je pre mňa fascinujúce. Ako môžem začať sledovať film s tým, že mi je náš hlavný hrdina vyslovene nesympatický a som len zvedavý čo sa vlastne odohralo a skončím s pocitom, že mi je ho strašne ľúto. To je niečo, čo som zažil naposledy asi pri sledovaní "Gone Girl". Čo je asi aj film, ku ktorému by som to asi najlepšie mohol prirovnať. Atmosférou, zvratmi aj celkovým spracovaním. To napätie sa tu dá krájať a konflikt oboch manželov je veľmi dobre spracovaný. Nechcem ale prezrádzať veľa, lebo to by som už išiel do veľkého spoiler teritória. Takže tomuto sa radšej vyhnem. Môžem len povedať, že obaja manželia podali skvelé herecké výkony, spôsob akým je príbeh rozprávaný je podľa mňa super. Ak máte radi krimi thrillery, tak tento film určite nevynechajte. Bola by to škoda. Hodnotenie: A- ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Severské filmy, zejména kriminálky jsou prostě boží a Šťastně až do smrti není výjimkou. Zpočátku se tento film sice tváří jako klasický krimithriller, ale ve chvíli, kdy dojde k zvratu, tak se jedná o výjimečný počin. Sonja Richter je v roli vyšinutého magora skvělá a i ostatní herci jsou bezva. Překvapuje mě, že jsem ještě stále překvapen, když se mi filmy z Dánska, Norska, Švédska nebo Finska líbí. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Šťastně až do smrti působí zpočátku tak nějak obyčejně, jako klasické manželské drama, postupně se ale rozjede v zajímavý thriller s krimi prvky, který má hned několik zajímavých zvratů a situací. Atmosféra je místy velice povedená, dalo by se říct, že napínavá až mrazivá. Herci, byť pro mě zcela neznámí, jsou vcelku fajn, pozitivně lze ohodnotit také technickou stránku filmu. Příběh je poutavý, občas jsem však měl problém s realističností určitých momentů, tempo je v určitých chvílích dost vlasžné, nepotěšil mě ani slabší závěr. Rozhodně se ale jedná o to lepší, co Netflix v loňském roce vyprodukoval. 7/10. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Teda, Dáni to zase raz dokázali. Výborne natočený thriller s uveriteľnými hereckými výkonmi a zaujímavým poňatím zápletky s neverou. Dar Salim hraje absolútne podarenú rolu. Na jednej strane, je to neverník a vrah a divák by ho mal v zásade odsudzovať, ale fakt je ten, že na krku má také metresi, že jednému je ho skoro ľúto. Reálne sa mu pre jednu štrbinu totálne zrúti dobre rozbehnutý život. To Sonja Richter ide úplné bomby. Takto zahratú rolu podvádzanej starej rakety, to sa každý deň nevidí. Byť jej partner v skutočnom živote, tak po tomto filme emigrujem do Mexika. Zaujímavým prvkom je spôsob akým je príbeh rozprávaný. Vlastne sa iba policajt a jeho dcéra rozprávajú o tom čo bolo v jednom nevyriešenom prípade. Preskoky medzi rozprávaním a súčasnosťou ale vôbec nerušia, tie strihy sú zapracované bezchybne. Niekoľkokrát film vyvolával vyslovene nepríjemný až mrazivý pocit, čo spôsobila jednak hudba alebo zvuk v danom momente, situácia samotná, ale hlavne práve vo svojej roli dokonalá Sonja Richter. Toto napätie filmu svedčí, aj keď za mňa bolo niekde na hrane hororu, ale ja som poseroutka takže na ostatných divákov to tak pôsobiť nemusí. Pravdou je, že po hodine filmu som bol naozaj v očakávaniach ako toto celé tvorcovia zakončia. Koniec bol podľa mňa hlavne originálny. Nevravím, že nemohol byť ešte o stupeň lepší, ale rozhodne bol originálny. Originalita vo všeobecnosti je niečo, čo dnes scenáristom chýba a tak keď vidíte svieži vietor, tak odpustíte aj drobné chybičky. Inak, trochu mi to pripadalo ako európska Vojna Roseovcov, ale napínavejšie a zábavnejšie (nie v zmysle vtipnejšieho, humor tu absentuje úplne). Som veľmi spokojný. 80%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Dánský návod, jak se dá řešit nevěra a předejít konci manželství. Stačí mít zarputilou manželku, která je ochotná jít pro zachování manželství doslova přes mrtvoly. Děj je relativně dobře vystavěný, má příjemný vývoj a relativně rychlý spád. Divák se rozhodně nekouše nudou a potěší i několik velmi milých dějových zvratů. Děj je dobře napsaný a působí uvěřitelně, což ještě více podtrhují velmi slušné herecké výkony. V rámci žánru příjemný dánský standard, ze kterého si diváci zřejmě nebudou ustříkávat radostí, ale zábava je zaručena. [75 %] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Pouhé umytí dodávky, jak vidíme ve filmu, by ve skutečnosti neodstranilo stopy poškození karoserie. (Johnny.ARN)
  • První originální film Netflixu z Dánska. (Axarus)

Reklama

Reklama