Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Možný konec světa začíná, když do arizonské pouště dopadne obří meteorit. Harry Block, geolog zaměstnaný na nedaleké univerzitě, se vydá na místo dopadu. Doprovází ho kamarád a kolega Ira Kane, zneuznaný vědec, který kdysi pracoval pro armádu. V jeskyni najdou meteorit, z nějž vytéká podivná tekutina. Jsou překvapeni, že stačilo pár hodin, aby se na jeho povrchu objevil mech. Ve vzorcích objeví jednobuněčné organismy, které mají mnohem rozmanitější DNA, než je pozemská. Ira věří, že je to příležitost rehabilitovat se, jenže vzápětí je jeskyně uzavřena armádou. I přesto se Irovi a Harrymu tam podaří dostat. Jeskyně je plná zvláštních tvorů, kteří se vzájemně požírají. Další dny se v městečku začínají objevovat další divné bytosti, které vzápětí hynou, protože se udusí pozemskou atmosférou. Podle Iry je ovšem jen otázkou času, kdy se mimozemský život přizpůsobí pozemské atmosféře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Reitmanov návrat vo veľkom štýle. Silný soundtrack, množstvo humoru, gagov, hlášiek, skvelí herci ... tak ako tomu bolo mnoho rokov dozadu, za vrcholnej Reitmanovej formy. Triu Scott-Jones-Duchovny to ide skutočne skvele a výborne im sekunduje aj božský Dan Aykroyd s pár nezabudnuteľnými hláškami ("Táto stolička je tu pre mňa?"). Zaručená zábava. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. The Meteor ,2. Cells Divide ,3. In the Hall By The Pool ,4. The Army Arrives ,5. The Ira Kane? ,6. Fruit Basket For Russell Woodman ,7. The Water Hazard ,8. Burgled ,9. The Forest ,10. The Cave Waltz ,11. Blue Fly ,12. Cutie Pie ,13. Animal Attack ,14. Dino Valley ,15. The Mall Chase ,16. Monitors Out ,17. Room For One More ,18. Fire ,19. Selenium ,20. The Fire Truck ,21. The Amoeba Emerges ,22. To Go Where No Man Has Gone Before ,23. Our Heroes ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komedie s pár vtipnými momenty a výbornou hlavní čtveřicí postav(celá postava Julianne Moore, která 50% komediálních výstupů vzala na sebe a o zbytek se stará Orlando "vyjukaný hologram" Jones, agent Fox Mulder a v neposlední řadě Stifler). Vše se točí okolo jednoho malého asteoridu, který brutálním způsobem zkracuje evoluci o miliony let. Kdo nevěří ať tam běží a pokud nemáte pořádný šampón Headenshoders a hasičský vůz utíkejte na opačnou stranu :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená sci-fi komedie s překvapivě prostým, ale dobrým námětem. Obsazení je víc než fajn a hlavní dvojka David Duchovny a Orlando Jones jsou perfektně sehraní. Navíc je to zatím asi nejdraší reklama na šampon Head & Shoulders. Celkově příjemná zábava + perfektní hudba od Johna Powella, takže za 4. A ještě něco. Doporučuju dát přednost titulkové verzi anebo alespoň dabingu z videokazet, protože nad tím co s výbornými hláškami udělala Nova (a to není jen jediný případ), zůstává rozum stát. PŘESTAŇTE PŘEDABOVÁVAT FILMY!!! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Poněkud utrápený pokus Ivana Reitmana navázat na úspěch a hravý naturel Krotitelů duchů... Skutečně humorných míst je ve filmu jen pár a celkově tomu chybí styl a gradace duchařských štrapácí. David Duchovny působí dojmem otráveného ochotníka, kterému se zoufale nechce dělat si ze sebe švandu, a tak hereckou stránku zachraňují zejména Julianne Moore (já tu babu prostě miluju :o)) a sympaticky uřvaný klaun Orlando Jones. Určitý nadhled, který je Reitmanovi vlastní, se však místy přeci jen dostavuje a Evoluce je v těch chvílích opravdová zábava. Když si na hromadu shrnu film jako celek, tak rozhodně necítím nijakou hořkost, jen takovou tu tupou pachuť, co člověk mívá na jazyku, když je svědkem zahozené šance. Evoluce mohla být výtečná akční sci-fi komedie, ale nakonec je to jen a jen slušný film. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy se guvernér a generál domlouvají na likvidací organismů, se v záběrech na guvernéra objevují velké digitální hodiny, na kterých se náhle mění čas o desítky minut. (DivX)
  • Na začátku filmu, když třídní „tupouni“ ukazují, že namísto A dostali C-, je na obalech vidět nápis "Blue Book". To byl projekt americké vlády zabývající se výzkumem UFO. (Rubicon)

Reklama

Reklama