Clarksonova farma - Série 1 (2021) (série)
VOD (1)
Nechce se mi věřit, že byl Jeremy pro jednou užitečný a už vůbec ne, že to dělal sám, ale výsledek byl vážně pěkný. ()
4. díl je klasickou ukázkou destruktivní povahy Clarksona. ()
Největší anti ekolog planety Jeremy Clarkson se rozhodl, že navrátí přírodě trochu té divočiny a zachrání pomalu ale jistě vymírající hmyz. Výsledkem je velmi vtipná podívaná, neboť se rozhodl najet na svoji louku a hloubit rybník během anglického období dešťů. Celou půdu tedy pochopitelně totálně rozmrdá, zapadne tam veškerá těžká technika a vůbec to přinese spoustu zábavy. Taktéž jsem se chystal upozornit na to, že je tento seriál je nesmírně příjemný i z toho důvodu, že se zde neřeší žádné covid sračky, ale všichni jsou úplně normální. Jenže v závěru dílu do toho covid přeci jenom vstoupí. [80 %] ()
Clarkson se snazi na sve farme zavest trosku divociny a ja mu fandim, co to jde. ()
Britskou mrtvou krajinu považuji za třetí nejošklivější na světě za státy Beneluxu a Dánskem a tahle biodiverzita je úsměvná kapka v moři. O této samé činnosti jako v tomto díle jsem viděl příspěvek na konferenci o krajině ve výzkumném ústavu v Praze-Ruzyni. Auror zde ukazoval, jak přeměnil na jižní Moravě kus údolí v divočinu. Místní obyvatelé, které považovali nejkrásnější pohled na krajinu nedozírné lány úrodných polí protestovali a sepsali petici s textem "V Africe děti hladoví a vy zde děláte kraviny". Projekt se ale podařil a v údolí stoupla spodní voda a začala se sem stahovat zvěř, takže si myslivci postavili posedy. V tomto dokumentu nebyly reakce sousedním farmářů žádné. ()
- V epizóde sa spomenie Paul McCartney, klavirista a dirigent André Previn a farmárska relácia Countryfile (od r. 1988) od BBC. (Real Tom Hardy)