VOD (1)
Série(4) / Epizody(32)
Intenzivní, namáhavý a často veselý rok v životě nejnepravděpodobnějšího britského farmáře Jeremyho Clarksona. Připojte se k Jeremymu a jeho partě zemědělských spolupracovníků, kteří čelí nepřízni počasí, neposlušným zvířatům, nereagujícím plodinám a nečekané pandemii. Toto je Jeremy Clarkson, jak jste ho ještě neviděli. (Prime Video)
Říkal jsem si, 'Aha, Clarkson farmaří, něco jako Dwight v Kanclu, abychom to trochu oživili' a hle! Ono ne. Neuvěřitelná sranda a důkaz, že Jeremy utáhne celý pořad sám i bez aut. Neznalého člověka doslova až fascinuje, čím se musí průměrný farmář potýkat, od počasí, náklady a logistiku, až po dost šílenou byrokracii (o té britské, ta česká ještě musí být horší). Ale nejlepší je ustálený formát: Jeremy něco vymyslí - Jeremy něco provede - Hrozně se to posere, protože si Jeremy nenechal poradit - Přijde Kaleb a/nebo Charlie a řekne mu, jestli se náhodou nezbláznil - Přijde účet - Jeremy nešťastně cení zuby. Tečkou za vším je stavitel zdí Gerald s nepřeložitelným nářečím, kterému nikdo pořádně nerozumí. Laborghini, sklizeň, ovce, krávy, prasata, Didly Squat! ()
Musím říct, že tímhle v mých očích Jeremy hodně stoupl. Je slavnej, bohatej. je mu přes 60, nemusí nikomu nic dokazovat a kdyby chtěl, může do konce života ležet někde na pláži. On, ale místo toho začne farmařit. My tak vidíme farmaření se všemi radostmi, ale hlavně starostmi, kterých je nepočítaně. Co se mi opravdu nejvíc líbí je, že to Jeremy myslí opravdu vážně a nedělá to jen z nějaké kratochvíle. ()
Neuvěřitelně krásná věc. Dojemná i zábavná, plná různorodých emocí, sympatických postaviček a Jeremyho v poloze, ve které by ho nikdo nečekal, ale která mu naprosto neuvěřitelně sedí. A je to na něm vidět. A taky je vidět, že nic nebylo dopředu připraveno, ale prostě se natáčelo vše, co Jeremyho týmu postavil osud, příroda a pandemie do cesty. Jedna z nejkrásnějších, nejzábavnějších a nejdojemnějších věcí letošního roku. A je naprosto neuvěřitelné, že Jeremy, mě v této své nové úloze (ve které se mimochodem zcela našel) bude bavit víc, než v TG či GT. A tady se to stalo. Z Jeremyho farmy by klidně mohla být nekonečná reality show o tisíci dílech a stejně by se neomrzela. Tak moc dobré, krásné a zajímavé to je. 100%. ()
Nemohu jinak než za pět, i když mě farmaření obecně rozhodně nebere, děkuji bohu že netrpím předsudky a neměl jsem problém si to pustit. Brilantně natočeno, pečlivě vybraní a taky náležitě přirozeně vtipní Jeremyho parťáci. Samotný Clarkson v úplně jiné pozici než v GrandTour, zde naslouchá, učí se, je velmi submisivní a nechá po sobě štěkat mladého spratka - co ale evidentně velmi dobře ví jak farma funguje. Clarkson ke všem pochodům na farmě pak stejně přistupuje "po svém" a snaží se vymyslet "něco nového", ale často to dopadá jako velká vtipná katastrofa. ()
Nejen černohumorný pohled na nedoceněnou rolnickou dřinu. Venkovem nepolíbený Clarkson sice čekal menší životní facku, co ale asi nečekal bylo, že ho realita místo facky přetáhne rovnou dveřma od chlíva... Kdo nezná animované večerníčky Ovečka Shaun, obětujte několik minut a pusťte si pár dílů, až dojde na Clarksonovu rekvalifikaci na pasáka / chovatele / porodní bábu, o to více si některé asociace užijete. ()
Photo © Amazon Prime Video

- V epizóde sa spomenie britská kapela Jethro Tull a britský osobný tréner Joe Wicks a jeho šou. (Real Tom Hardy)
- Na začátku epizody popisuje Jeremy Clarkson svůj den na farmě, jehož součástí je příprava rajčatové omáčky. Během přejezdů autem mezi místy své pracovní náplně pozoruje nad sebou letící helikoptéru. Rovněž si můžeme všimnout, v jaké hodině dne se zrovna Jeremy nachází. Jde o odkaz na podobnou scénu z filmu Mafiáni (1990), ve kterém Henry Hill popisuje svůj pracovní den a rovněž dohlíží na přípravu omáčky k těstovinám. (Komanch)
- V epizóde sa spomenie James May, Jeff Bezos, novinárske začiatky Chrisa Tarranta a televízna relácia The Apprentice (od r. 2005). (Real Tom Hardy)