Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Ergon 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, kostýmy a výprava tak realistické až mě vrátily do doby mého dětství. Dokonalá rekonstrukce té doby. A hned první díl nám naservíroval spoustu ikon z podsvětí devadesátých let, které známe z jiných filmů a seriálů. Byli tam Jonák, Běla, Mrázek, Orličtí vrazi a nechyběla ani zmínka o Roubalovi. Chybí už jen Berdychův gang a Kájínek. Vidět je takhle všechny pohromadě, provázané jediným seriálem je opravdu unikát a slast pro fanouška české polistopadové krimi. ()

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šílená kamera se nejspíš potáhne celým seriálem, takže mi znemožní dát plné hodnocení. Pěkný rozjezd seriálu, tempo ještě docela pozvolné (proti třeba druhému šílenému dílu), což mi vyhovovalo. Role zahrané velmi civilně, bez přehrávání. Otevřený konec se doufám dočká uzavření v některém z dalších dílů. ()

Reklama

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to má reklamu a první ohlasy jsem čekal trochu více. Co musím, ale vyzdvihnout jsou interiéry exteriéry, rekvizity prostě a jasně cítíte se jako v 90´. Zklamal mě také výběr hudby chtělo by to trochu více toho Eurodance, který devadesátkám vévodil více než Žlutý pes. Kamera je zde opravdu otřesná, roztřesená a to neustále přibližování a oddalování tomu opravdu dramatično nepřidá! Skvělý a jedinečný Michal Novotný jako Jonák !!! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se začalo mluvit o pokračování , měla jsem za to, že půjde skutečně o pokračování.  Pokud se točí pokračování něčeho úspěšného, smrdí to často průs...švihem. Když se ale točí něco, co předcházelo úspěšného filmu nebo seriálu, je to průšvih skoro zaručený. Devadesátky mají bohužel zcela jinou dynamiku, než Případy 1 oddělení. Nevím, jestli bylo nutné zapojit stejné postavy. Tak třeba Plíšek se nám nějak zmenšil ... Nebo že by se ke stáru protáhnul? Kozák za mlada je charakterově úplně jiný než Kozák v nejlepších letech. U mě fungovalo podvědomé dosazování postav a působilo to na mě rušivě. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá sonda do odvracené strany demokracie v 90. letech. Seriál má perfektní atmosféru, která naplno ukazuje, proč je tohle téma tak sexy, kvůli závanu dobrodružství a tajemna. Také ovšem ukazuje, že to ovšem žádná prdel nebyla. Líbí se mi jak již v prvním díle tady máte všechny ty skvělé celebrity jako Běla, Mrázek, Jonák a samozřejmě legendární skupina Orlických vrahů, kteří plně předvádí, jaké negativní dopady může mít bezmyšlenkovité cinkaní na náměstí. Dvojice Finger a Sokol hrajou hodného a zlého policajta výborně, další kdo stojí za zmínku je Albert Čuba, který toho zlého zkurvysyna a Babišovu nemesis mrázka zahrál naprosto skvěle. Navíc i celkem věrné historii. Plný počet a jsem rád, že česká tvorba je stále někdy shcopná vytvořit něco co není kompletní odpad. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Premiéru úvodního dílu sledovalo 1,9 milionu diváků starších 15 let (podíl 43 %), což byl nejlepší výsledek nedělního večera a také celého dne. (rublik05)
  • V epizodě je zmiňován střelec v Liberci Ludvík Černý, jeden ze skupiny tzv. Orlických vrahů. (Apollo_8)
  • Když v 53. minutě Plíšek (Martin Finger) s Tůmou (Ondřej Sokol) jedou obhlédnout posilovnu „v Podolí“, je v pozadí opakovaně vidět věž Husova sboru ve Vršovicích. (ladyViolet)

Reklama

Reklama