Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Kila vykouřených cigaret, litry turka z otřískaného hrnku, ručně kreslená tabulka s podezřelými. Včerejší svoloč je dnešní honorací, ale stále bez vkusu, bez zábran a bez morálky. Vyobrazení ikon pražského/českého podsvětí je dokonalé. Takový František Mrázek (Albert Čuba) pronese jen několik vět, ale garantuji vám, že na ně jen tak nezapomenete. Zkrátka další brilantní kousek, kde se TV zábava překlápí do vzdělávání. A potěšilo, kolik je nasazeno skvělých herců z Moravy a Slezska. Hned napoprvé za pět ran ráže 7,65. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připomínka devadesátých let na mě působila tak realisticky, až se mi dělalo zle z toho, co všechno se dělo. Včetně výroku Klause z úvodu. Na konci sice tvůrci připomněli Bělu a Mrázka, ale ještě nevím, proč nám tají jak dopadl dnešní případ. Ovšem jako největší slabinu vidím nevýrazného představitele Kozáka. ()

Reklama

Ergon 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, kostýmy a výprava tak realistické až mě vrátily do doby mého dětství. Dokonalá rekonstrukce té doby. A hned první díl nám naservíroval spoustu ikon z podsvětí devadesátých let, které známe z jiných filmů a seriálů. Byli tam Jonák, Běla, Mrázek, Orličtí vrazi a nechyběla ani zmínka o Roubalovi. Chybí už jen Berdychův gang a Kájínek. Vidět je takhle všechny pohromadě, provázané jediným seriálem je opravdu unikát a slast pro fanouška české polistopadové krimi. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divoké devadesátky ve vší syrovosti. Jména jako Mrázek, Běla, Jonák rezonují v člověku i v dnešní době. Hlavní postavy možná nejsou tak charismatičtí jako jejich starší verze z Případů, ale člověk jim stejně fandí. Novotný jako Jonák překvapil...figura, výrazy obličeje, mluva, super....až na ty oči, které prozrazují pravdu. Uvidíme co dál...Plíšek to v závěru říká jasně...všichni si dělají co chtějí, přes otevřené hranice sem proudí davy šmejdů, vraždí se víc, než kdy dřív. Ne, že by to teď bylo lepší. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to má reklamu a první ohlasy jsem čekal trochu více. Co musím, ale vyzdvihnout jsou interiéry exteriéry, rekvizity prostě a jasně cítíte se jako v 90´. Zklamal mě také výběr hudby chtělo by to trochu více toho Eurodance, který devadesátkám vévodil více než Žlutý pes. Kamera je zde opravdu otřesná, roztřesená a to neustále přibližování a oddalování tomu opravdu dramatično nepřidá! Skvělý a jedinečný Michal Novotný jako Jonák !!! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Podobně jako v Případech 1. oddělení (od r. 2014) se i tady na začátku prvního dílu mihne v epizodní miniroličce scenárista Josef Mareš, a to jako policista, který přijel vyzvednout poručíka Kozáka. (viktor.s)
  • V díle je zmíněno, že v roce 1974 byl Antonín Běla (Richard Němec) hlavním podezřelým v případu přepadané pošty na pražském Těšnově, při kterém byl zastřelen jeden příslušník VB. Tím byl teprve 24letý strážmistr Jiří Velíšek, příbuzný Michala Velíška, střihače TV Nova, jenž byl později rovněž v Praze zastřelen. Tomuto zločinu se věnuje i epizoda Smrt novináře (2014) seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014), který na Devadesátky přímo navazuje. (Šéfik)

Reklama

Reklama