Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové milé připomenutí absolutně beztrestné doby, která dodnes zanechala naše města či kraje na pospas mafiánům spolupracujících s policií a ovládající důležité posty na úřadech aj. Dodnes by o tom mohlo vyprávět např. Mostecko - potažmo Litvínovsko, kde to ještě různí mafiánští hajzlové a političtí odpadlíci drží v rukách. Absolutně ale selhala atmosféra, kdy se více dbalo na vizáž doby než na jednotlivé charaktery a drsnost prostředí......nezvládnutá atmosféra. Chybí tomu napětí a emoce zaznamenávající absurditu té doby. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No a je to jasný. Jak jsem prorokoval u "Muldera a Scullyové" alias Malé a Černého, Devadesátky přišly a tak jako v reálu převálcovaly zbytek. Reálie a dobová výprava perfektní, s hláškami se nešetří. Kdo tu dobu zažil na vlastní kůži, jen žasne. Možná na jeden díl až trochu moc jmen najednou, ale sotva jsme začali. ()

Reklama

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to má reklamu a první ohlasy jsem čekal trochu více. Co musím, ale vyzdvihnout jsou interiéry exteriéry, rekvizity prostě a jasně cítíte se jako v 90´. Zklamal mě také výběr hudby chtělo by to trochu více toho Eurodance, který devadesátkám vévodil více než Žlutý pes. Kamera je zde opravdu otřesná, roztřesená a to neustále přibližování a oddalování tomu opravdu dramatično nepřidá! Skvělý a jedinečný Michal Novotný jako Jonák !!! ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem měl strach před uvedením prvního dílu. Člověk má tendenci srovnávat s jeho nástupcem, tedy předchůdcem, Případy 1.odděleni. Když to začalo těmi vhs záběry z devadesátek, tak jsem měl takový zvláštní pocit. Hned do mě udeřila doba a mrazení, ale také jsem si říkal, co to je? Čekal jsem podobný rozjezd jako u Případů. Tj něco se stane a poté titulky a vyšetřovatelé. A ono nic. Jen informace o co jde. Poté se objeví staří známí, ale mladí nebo mladši. Z toho jsem měl největši strach. Korejs, Kozák, Plíšek. Každý má zafixované původní herce a jejich typické projevy. Ztěži si člověk zvyká, ale daři se to. Co mě dostalo, to je podoba vyšetrovaných a jejich gesta. Novotný byl skvěly. Ale to už tu bylo řečeno. Samozrejmě nechybí posun v časech a dovětky. Někomu se to zdá unáhlené. Dokonce je chápu. Člověk je namlsaný, když vidí oživlé celé to podsvětí. Tak je nechce hned tak uspat. Ale ti, co jdou zvyklí s dovětky v Připadech, něco takového tušili. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z toho smíšené pocity. Atmosféra a výprava sedí dokonale. Takhle přesně si devadesátky pamatuji. Ale samotný děj a postavy mi moc nesedly. Na to, jaký to má olbřímí marketing, kdy snad nemine den, aby o tomhle seriálu nepsala všechna online média, je to taková průměrná detektivka. Neurazí, nenadchne. Když to srovnám s fantastickými Případy 1. oddělení, tak tady v podstatě úplně chybí charaktery. Všichni jsou takoví jakoby šediví, bez tvaru, chuti a zápachu. Jediné výrazné postavy, které nemizí v té šedi svetrů a manšetráků jsou Jonák a Mrázek. Oba se tu ale jen mihnou. Zejména u Mrázka, ktereho tvůrci absolutně nedokázali vytěžit, je to škoda nevyužitého potenciálu. A obávám se, že se to do budoucna moc nezmění. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Interiéry Discolandu Sylvie se natáčely na Kladně v klubu rádia Relax, místními přezdívaný „díra“. Ivan jonák (Michal Novotný) sedí na gauči, který je na chodbě, kde je šatna, toalety a vchod na parket, jeho dívka Jahůdka přichází vchodovými dveřmi. (Kabourek)
  • Podobně jako v Případech 1. oddělení (od r. 2014) se i tady na začátku prvního dílu mihne v epizodní miniroličce scenárista Josef Mareš, a to jako policista, který přijel vyzvednout poručíka Kozáka. (viktor.s)

Reklama

Reklama