Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxus. Seriál zatím jede na plný koule. Pátrání po sudech v Orlíku nemá chybu, už jen ta příprava byla famózní. Navíc příběh jednoho z policistů začínající se bratříčkovat s mafiánama je dost temný a bude zajímavé pokračování. Atmosféra doby opět prvotřídní. Zatím si není opravdu na co stěžovat. Plíšek je borec. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pánové a dámy, tento seriál má vzrůstající tendenci. Ač člověk má načteno, nasledováno z dokumentů či volnou inspirací Sametových vrahů, tak je člověk čím dál víc ukotven v křesle a chce dalši díl. Postava Franty tedy Sokola je čím dál zajímavější a bojím se, že nedopadne dobře. Plíšek v Ostravě perlil jak cyp a hádka s šéfem potápečů ohiedně hloubky výborná. A ještě reakce na srovnání postav s Případy 1. oddělení a že postavy vyšetřovatelů byly klidnější či vyrovnanější. Nebudu teď srovnávat Bartoše s Vetchým nebo Fingera s Polívkou, kde samozřejmě každý z herců disponuje jinou výbavou a kde samozřejmě byla komunikace mezi hereckými protějšky, jak a co hrát. Aneb jak řekl Vetchý svému mlašímu já: Moc mě nenapodobuj a hraj civilně, ať to nevypadá trapně. Ale na comchci upozornit. Nezapomeňte, že všechny postavy jsou o dékádu-dvě mladši, a tím i výbušnějši, ambicioznější, navíc jiná doba. Nemluvě o vývoji Kozáka. První díly naivní, začínající, dělající chyby. Postupně se poučuje, i když dělá pořád chyby. Ale to je lidské. Někdo si snad představoval, že začínající vyšetřovatel bude ten Kozák, zkušený léty, kterého známe z Oddělení? ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně prozatím nejlepší epizoda. Mladý cucák plný krimi ideálů nám pomalu zbartošovatěl a stýkání se s kurvama pomalu přerostlo v přátelení se s kurvama, až následně kurvám podlehl a nechal se jimi vymrdávat - přesně jako doktor filosofie Ivan Bartoš. Ondra Sokol nám zase naopak dává krásně nahlédnout k tomu, jakou cenu měla informace a že se tu a tam lehká spolupráce s podsvětím vyplatila. Zlatým hřebem je potom samozřejmě spolupráce s chachary a výlov sudů na Orlíku - na české poměry překvapivě dobře zpracovaný. [83 %] ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, takže jestli to chápu správně, tak z celého seriálu o devadesátkách se to nakonec smrsklo jen na kauzu orlických vrahů, která se tu řeší už čtvrtým dílem. Mrázek a Běla se tu jen mihli jako bezvýznamná stafáž v prvním dílu. Jonáka vyřešili během druhého dílu. A teď už jen Orlík a tak to bude až do konce. Kdybych se chtěl podívat na film o Kopáčovu gangu, pustím si Sametové vrahy. Navíc mi je čím dál tím více nesympatický hlavní potenciální klaďas Plíšek. Pokud tohle má být předobraz starého Plíška, čili moudrého a laskaveho nestora s intuicí Kolomba v podání Bolka Polívky, tak tvrdím, že jde o dvě naprosto a zcela diametrálně odlišné osoby. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty, co viděli Sametové vrazi a dokument Šokující zločiny: Až na dno Orlíku by se mohlo dát, že to nebude nic zajímavého, ale omyl!! Právě postupné odhalování v minulých dílech a lidský propletenec v životech policistů postupně směruje k Berdychovu gangu. A přesto nebo právě proto je to napínavé. Aspoň já vnímám i malé detaily a skládám si je k těm dalším. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody zazní skladba „A to tě trochu bolí“ od skupiny Alice. (Punisher)
  • Premiéru čtvrté epizody sledovalo 2,09 milionu diváků starších 15 let (podíl 44,36 %), jednalo se tak o nejsledovanější pořad nedělního večera i celého dne. (rublik05)
  • Policejní snímek, který má František Tůma (Ondřej Sokol) na nástěnce, patří spartakiádnímu vrahovi Jiřímu Strakovi. (Frontier)

Reklama

Reklama