Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novela „Black Beauty“ od Anny Sewell patří již od prvního vydání knihy v roce 1877 celosvětově mezi nejoblíbenější příběhy se zvířecí tématikou. Příběh je vyprávěn hlavní postavou, jedinečným černým hřebcem s bílou "hvězdou" na čele, kterého životní pouť zavede z idylické vesnické krajiny, plné potěšení, do ulic Londýna, dlážděných kočičími hlavami. Verze režisérky a autorky scénáře Caroline Thompson (Tajemná zahrada) patří bezesporu mezi nejvydařenější. Jistě si oblíbíte vzdorovitou kobylku Ginger, škodolibého poníka Merrylegse i galantního hřebce jménem Beauty, jehož velkorysé srdce mu pomáhá vycházet s ošetřovateli, ať jde o ty laskavé, jakým je bezesporu kočí Jerry Barker (David Thewlis), i ty hrubší, počínaje farmářem Greyem (Sean Bean) nebo mladým čeledínem Joe Greenem (Andrew Knott). (Magic Box)

(více)

Recenze (96)

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Překrásný film o koních, který nadchne a potěší nejen ortodoxní milovníky a milovnice koní, ale i člověku co jaktěživ neviděl vidle má film co nabídnout a sdělit. Zvolit vyprávění z pohledu hřebce Black Beauty bylo šťastný rozhodnutím. Hudbu zkomponovalo duo Danny Elfman a Steve Bartak což film pozdvihlo ještě výše. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Krásná podívaná pro všechny generace. Knihu Anny Sewellové jsem jako malá zbožňovala a film mě potěšil snad ještě víc, protože vidět hrdiny - zejména ty čtyřnohé - přesně tak, jak jsem si je představovala, bylo pro duši velmi vítaným pohlazením. Přesto se nejedná o nějakou typicky rodinnou podívanou, tóny, které občas zaznívají, jsou dost temné, a ani s tím happyendem to není tak veleslavné. Elfmanova variace na anglický folk skvěle doplňuje děj a svou práci znamenitě odvádějí nejen herci obdaření hřívou a ocasem. Milovníci Harryho Pottera a Lupina zvlášť se mohou potěšit pohledem na mladého Davida Thewlise. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Moudrost koníka versus lidská blbost. Beauty je díky lidské tuposti neustále v nebezpečí, jeho majitelé si totiž sedí na slechách a jsou hluší k jeho mudrování, které poslouchá divák. Koně navíc hrají, což se o člověčím komparzu říct nedá. Jedno smutné frknutí Beautyho a měla jsem na krajíčku, pak v pravou chvíli zvedl ocas a… :) Jako každý milovník koní jsem celou stopáž ržála blahem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nádherný príbeh o krásnom čiernom žrebcovi. O jeho nenaplnenej láske, dobrých či zlých majiteľoch, o nádherných rokoch strávaných na krásnych lúkach, či ťažkých rokoch, v ktorých sa takmer udrel k smrti. Scény cválania a šantenia na lúkach dávajú aj divákovi neuveriteľný pocit voľnosti, slobody, chuť niekam sa rozbehnúť, alebo minimálne napumpujú adrenalín. Mnohé scény sú emočne dosť silné, čo je v príbehoch o zvieratách častým javom, zvlášť, ak dej doprevádza tak nádherná a dojímavá hudba. Skvelý film, skvelý soundtrack. Kapesníky nutné. 80%. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá adaptace knižní předlohy The Black Beauty (Černý krasavec) od Anny Sewellové, přesto působivý film. Rozhodně ale nedokázal plně vystihnout sílu atmosféry a čistotu duše Černého Krasavce při jeho nesnadné cestě životem... Lehce nadhodnocuji kvůli své oblibě koní obecně a konkrétně tohoto příběhu. 80% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)
  • Autorka původní román z roku 1877 psala v posledních letech života. Kniha se stala velmi populární a zařadila se mezi nejprodávanější knihy všech dob. (nezavisla)

Reklama

Reklama