Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak Bota se pochlapil. Po hyper dementnim Hellseekerovi jede sice v podobnym duchu, ale o poznani lip. Prvni plus je hlavni hrdinka, sice nehraje buhvijak dobre, neni buhvijak hezka a ani nijak zvlast sympaticka, na druhou stranu, nejakej hereckej um ma, z bytu bych ji asi nevyhodil a urcity sympatie si ziska. Pribeh je tentokrat o jakymsi kultu mrtvounu (znacne stupidni ceskej preklad), ktery jejich sefik umi ozivovat, coz se samozrejme strejdovi Pinheadovi nelibi. Hlavni hrdinka se jako v pripade Hellseekera mota mezi vidinama, kazdou chvily se probudi nekde jinde a pusobi to dojmem, ze scenarista nevedel kam dal pribeh rozvijet, sem tam se snazi rozvijet nejaky propojeni mezi sefem kultu a vyrobcem kostky, ale to vyzni jak prd ve vetru. Nicmene oproti minulymu dilu to nenudi, ma to docela solidni hororovou atmosferu a par libovejch brutalnich scen. Takze nic jsem necekal, ale nakonec jsem se dobre bavil. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Návrat mrtvých pokračuje v dějové odbočce, nastoupené předešlými dvěma díly, což se mimo jiné projevuje např. náhlými změnami prostředí, kdy se hlavní hrdina najednou objeví (v jiném oblečení) na jiném místě, bez ohledu na předešlé události, a od tohoto střihu se děj zase někam ubírá. Naštěstí těchto střihů není tak požehnaně jako v předchozím díle. V porovnání s prvními Hellraisery jde samozřejmě o neuvěřitelně slabou záležitost, v porovnání s předchozím dílem to je ale alespoň trochu hororové a má to nějaké světlé chvilky (např. scéna, kdy Amy objeví mrtvou dívku v koupelně, ta má i docela grády). Mou osobní pozitivní stránkou filmu je pak Kari Wührer v hlavní roli, ale sama o sobě to moc nezachrání. Na své si přijdeme klasicky až v závěrečných minutách, kdy konečně dostane slovo Pinhead a jeho (konečně zase na větším prostoru) létající řetězy. Co se ale týče příběhu, má dost hluchých a nelogických míst. Ale na to si u Ricka Boty asi docela rychle zvyknete. ()

Reklama

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Po hrozném šestém díle mírné překvapení, ta zápletka, včetně hlavní postavy, měla potenciál být vážně dobrá, ale jako by to nedotáhli do konce. Strašně mě mrzí že se tu s tím napětím a hororem nepracovalo více (lépe), a všechny snahy o děs se tak nějak míjely účinkem. Budovalo to jakousi atmosféru, nakonec to ale zase vypěnilo v nic. Ono mi celkově přijde, že jediný (!!) díl Hellraisera, který bych doporučil na více než jedno shlédnutí je pátej díl, ono to je většinou fakt pouze nadprůměrnej horůrek, kterej nevyčnívá zrovna nějakým perfektním zpracováním. Hrozně moc mě štve že ten potenciál prostě není nikdy využitej. Sakra to bylo v roce 2005 tak těžký, udělat jednoduché kvalitně napsané béčko s děsivým pinheadem v záporné roli, kde by nebyly tupé postavy a neshopní herci. Naštěstí tenhle díl celkem ujde, včetně hudby a prostě mi to přišlo sympatické, takže se asi nezlobím, ale znovu to vidět nehodlám. 60% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vsetky casti som nevidel, ale prve tri sa mi celkom pacili. Tato siedma sa mi zdala byt zbytocne natiahnuta, zdlhava, nudna, len som cakal, aby sa to skoncilo, urcite by som v noci po 15 minutach zaspal. A ze toto ma byt podla distrubutora najstrasidelnejsia cast? To je snad vtip. Nechce sa mi verit, ze uz aj osma cast je natocena a to v tom istom roku. ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Jak vidím budu sám, ale mně se prostě DTV Hellraiseři líbí. Nepotřebuju 90 minut masakrů, cenobitů nebo psychedelických světů, stačí mi zábava a obstojná atmosféra. A to rozhodně Deader má, stejně jako dobrou kameru, hudbu a několik skvělých děsivých scén (v rámci DTV), hlavně návštěva bytu na začátku je skvělá. Efekty jsou taky nadprůměrné, teda pokud pominu závěr s "elektrickým výbojem". Tyhle flmy mám rád, podobně jako další DTV kousky jako Shallow Ground nebo Madhouse. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Keď Amy (Kari Wuhrer) kráča metrom, náušnice, ktoré má po celý čas na pravom uchu, sa na chvíľu objavia na jej ľavom uchu a následne opäť na pravom. (beso74)
  • Kresby na zdech redakce Amy (Kari Wuhrer), které se ve filmu objevili, vytvořil autor námětu filmu Clive Barker. (gogos)
  • Aj keď sa dej odohráva v Londýne, peniaze v obálke, ktoré dal Charles (Simon Kunz) Amy (Kari Wuhrer), sú americké doláre. (beso74)

Reklama

Reklama