Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (162)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to stylem a humorem připomínalo filmy Wese Andersona, ale ne tak skvělé kvalitně jako jsou ty jeho. Britského humoru je tu až až, takže pokud jste fanoušci, bude se vám to líbit. Překvapivě jindy herecky silný Sam Rockwell je tu spíše upozadněn skvělou Saoirse Ronan, která si scény s ním krade pro sebe. Alespoň mi to tak přišlo. Upřímně, dokázala bych si v jeho roli představit spíše někoho jiného, možná Johnnyho Deppa. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá whodunnit hříčka, která si na nic nehraje, ale zároveň na ní není moc masa. Větší smysl by mi dávalo, kdyby tohle byl spíš pilot k budoucí sérii, protože Rockwellova postava není příliš rozvinutá, ale má potenciál. Ale je vlastně fajn, že díky filmům jako KNIVES OUT nebo branaghově resuscitaci Poirota dochází k nenápadné renezanci tohodle žánru. Neurazilo, nenadchlo. Celkově dobře obsazené a svým obsahem vlastně docela meta, což je v rámci žánru vlastně hodně originální přístup, ale na nějaké heavy nadšení to nestačí. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh, jenž jako by Aghate Christie vypadl odněkud ze šuplíku. Sice vrah je evidentní již v první půlce, nicméně to ničemu nevadí. Způsob, jakým si tvůrci dělají legraci ze všech možných klišé, kterými jsou prostoupeny klasické detektivní příběhy je originální, ústřední dvojice svérázná, ale funkční a zejména Saoirse Ronan ve své roli madé, začínající strážnice exceluje. Režie, hudba, vizuál vše dobré.  Jedinou výhradu mám k napětí, to mohlo být budováno maličko pečlivěji, stejně tak akce na konci mohla být trošku méně křečovitá. Za mne spokojených 80%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá detektivka dle mého gusta, říznutá humorem, nadsázkou, má to styl i nadhled.. Trojice herců - Sam Rockwell, Adrien Brody a Saoirse Ronanová - báječná, velice příjemný zážitek.. Vyšetřování vraždy nesnesitelného režiséra zajímavé i působivé a k tomu půvabný hudební podmaz, u mě filmová spokojenost.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade úsmevná a dobre zvládnutá jednohubka. Jej doménou je parodizácia žánru a zároveň jeho využitie k prerozprávaniu tradičného detektívneho príbehu. Odľahčený mód funguje tak na polovicu. Niektoré vtipy prešumia kvôli nezáživnej forme a nedobrému načasovaniu, iné zase fungujú na výbornú. Tomovi Georgeovi ešte chýba nejaká tá skúsenosť, aby vytvoril konzistentnú vec. Taktu mu výrazne pomáhajú herci. Kupodivu všetci sú tu lepší ako Rockwell, ktorý jediný je tu bezcharakterný čudák. Chápem prečo, ale aj tak. Takáto postava sa k nemu veľmi nehodí. V zásade ale pozitívna vec, ktorá funguje viac, ako by som predpokladal, hoci nie v scénach v ktorých by to bolo potrebné. Byť v postavách viac hĺbky bolo by to o hviezdu naviac. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)

Reklama

Reklama