Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (127)

T2 

všechny recenze uživatele

Nepomôžem si ale takto povrchne odbiť vojnovú tému, kde sa miestamy akože striela niekedy o stošesť(aspoň to tak má vypadať), prípadne bije holými rukami, fakt neviem či to treba celé brať ako nevydarenú komédiu či ako nehoráznu plochú zlátaninu s naivnými výkonmi s úsmevom na tvárach hlavných protagonistov. Čakal som od toho určite omnoho viac a nielen slaboduchú propagandu aká je vojna úsmevná. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Prakticky ve všech ohledech velmi naivní podívaná, která už mladé generaci navyklé Bratrsvu neohrožených, sotva něco řekne. Ovšem před třiceti lety to mohla být bomba. Co mě těší je že T-34 jsou T-34 a Tigery jsou Tigery, např. ve srovnání s takovou Bitvou v Ardenách kde hrají vozidla dost nevěrohodná. ()

Reklama

quasar 

všechny recenze uživatele

Tak tady můžu hodnotit jen z nostalgie, dvě hvězdičky jsou až kam. Je zvláštní, jak můžou člověka ovlivnit vzpomínky. Když mi bylo 12, tak jsem to fakt žral. Teď jsem u prvního dílu nevěděl, jestli to není nějaká parodie... Mimochodem: mám doma knižní vydání a tak jsem si po více než 20ti letech zkusil přečíst pár kapitol a pocit zdaleka nebyl tak otřesný jako ze seriálu. Ty knížky bych si dokázal přečíst i dneska. A pro zajímavost - tank se v knížce jmenuje Zrzek a ne Rudý a vůbec jsem při čtení neměl pocit nějaké politické masáže. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Po prvních pár dílech to vypadá na klasiku "když na to máš z dětství jakési pozitivní vzpomínky, tak tomu loupni pět hvězd, ale proboha NEDÍVEJ SE NA TO!!!!". Leželo mi to na disku pár let a já teď udělal tu chybu, že jsem si to k práci pustil. No taková legrace ta světová válka byla a "herecké výkony" jsem si taky myslel, že tam nějaký byly, zjevně selhala paměť. No uvidím, třeba mi to tu k práci dobzučí až do konce bez většího zákmu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ač >kultovní< seriál dětství snad všech kluků v komunistickém bloku >sedumdesátých< let (a snad - to už netroufám si soudit - i v letech pozdějších) je tohle válku romantizující, v historických reáliích klamající a svým příběhem dosti povrchní >válečně-dobrodružné< dílko dnes už značně vyčpělé. Místy dost nesmyslný, hloupoučký a nelogicky navazující děj jen potvrzují jaksi ležérní herecké výkony a nebýt té černobílé (obrazem i dějem ;-) nostalgie, asi bych dal hodnocení ještě nižší. A tak jedna hvězdička patří celému seriálu jako takovému a ta druhá pak tomu pejskovi, který zjevně byl nejinteligentnější bytostí v celé té škále postav - a nakonec myslím i všech aktérů a zúčastněných... ;-) . . . Tak "nabít tříštivým, pal!"... - - - P.S. Ovšem ten hnus, který vydalo na dvd jakési pofiderní společenstvo >Řitní výdělek< by zasloužil odstřelit právě nějakým takovým kalibrem. Obraz jako z dob němých grotesek - a ten český NOVÝ! dabing a zvuk... Opravdová prasečina, hodna tuzemských čudláků... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Hlavní představitelé za účinkování v seriálu obdrželi v roce 1967 ocenění I. stupně od samotného polského ministra národní obrany. (džanik)
  • Produkce si neohlídala původní rozmístění otisků rukou kolem nápisu RUDY na pancíři tanku. V různých záběrech je vidět, že byly použity tři odlišné stroje, na nichž jsou otisky zcela jinde. (Robbi)

Reklama

Reklama