Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (128)

Eire 

všechny recenze uživatele

V detstve som to, ako kazdy chlapec ktory chcel OSLOBODIT CESKOSLOVENSKO*** zral. Navyse ten BONUS**** v podobe SARIK-a... Tolko vlciakov na slovenskych dedinach sa volalo Sarik... :-D Z nostalgie som si pustil (a pretrpel) 3 prve casti....avsak dalej to uz nejde. Ked kua clovek vie o Katyni, Stalinovi, o Povstani vo Warsave, kde kurvy z cervenej armady na rozkaz Stalina ani nepohli prstom... Myslim ze Poliakom (okrem komunistov) z tohoto propagandistickeho shitu musi byt este aj dnes na grcanie... Takze 20 % za toho nadherneho psa a vtedy este funkcne ruske tanky.... HOWGH! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dva Poláci, jeden Rus, jeden Gruzínec a jeden vlčák naskakují v průběhu druhé světové války někde uprostřed Ruska do tanku číslo 102 a v první linii (občas i daleko před ní) dorážejí vítězně do Berlína. Často se přitom dostávají do potíží, ale nikdy pro ně není problém se z čehokoliv vystřílet případně proštěkat. Bylo to zábavné, často gerojské a svého času to nemělo ani na jednom z obou občas fungujících programů ČST výraznější konkurenci. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...v čase vysielania hrozne populárny seriál.To,že každý druhý pes sa volal Šarik bolo úplne samozrejmé ako i to,že decká sa hrávali na tankistov.Mám to na dvd,ale obávam sa či to nebolo predabované....zatial je to v obale.... mnohé scény si pamätám a myslím,že tam toho propagačno-socialistického nebolo až tak veľa,tiež Červená armáda tam nebola extra v popredí (čo u polskej produkcie bolo a je bežné). Možno dnešnými akože modernými očami to príde už naivné,neakčné,ale pre mňa to vždy bude za 5 hviezd.Najmladší člen posádky Janek a pes Šarik budú vždy TOP. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uz od uvodni uchylny pisnicky mi bylo jasny, ze tu neni neco uplne v poradku. Chapu, ze ve svy dobe byl tenhle serial hit, precejen tanky sou skutecne tanky a obcas je tu nejakej dobrej vtipek, ale dneska uz nema prakticky co nabidnout. Herci jsou dost hrozny a cely to pusobi spis smesne. Videl jsem sice jen dva dily - udajne jedny z tech lepsich a akcnejsich, ale malem sem to neprezil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Nepomôžem si ale takto povrchne odbiť vojnovú tému, kde sa miestamy akože striela niekedy o stošesť(aspoň to tak má vypadať), prípadne bije holými rukami, fakt neviem či to treba celé brať ako nevydarenú komédiu či ako nehoráznu plochú zlátaninu s naivnými výkonmi s úsmevom na tvárach hlavných protagonistov. Čakal som od toho určite omnoho viac a nielen slaboduchú propagandu aká je vojna úsmevná. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • V druhé epizodě při prvním nasazení na frotně vytahuje Janek (Janusz Gajos) z tanku kulomet, aby jej umístil do lepšího palebného postavení, než má v okopu. Na prvních záběrech můžeme vidět kulomet Děgťarev DP bez klasického trychtýřovitého tlumiče na konci hlavně, typického pro běžné pěchotní provedení, avšak u verze pro tanky zcela abnormálního. Na dalších záběrech se však tento tlumič již nalézá. (Marten77)
  • Vlna popularity série po celém Polsku vedla ke vzniku tzv. „Obrněných klubů“, které v době svého vrcholu měly 400 000 – 500 000 dětí. (sator)

Reklama

Reklama