Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Soukromá vyšetřovatelka tvrdí, že je silně paranoidní. Nastoupí proto do psychiatrické léčebny, aby tam přišla na kloub záhadné smrti jednoho pacienta. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (145)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Se španělskou kinematografií mám upřímně velmi málo zkušeností, nicméně v tomto případě musím určitě uznat, že tento thrillerový příspěvek z pyrenejského poloostrova mě opravdu hodně oslovil a vlastně nebýt až vážně už zbytečně natahovaného závěru, kde je divák prakticky non-stop už jen bombardován zvraty nad zvraty, tak bych klidně při hodnocení uvažoval i nad plnou palbou, i takto jsem byl po většinu času ale skutečně spokojený, jelikož Nevyzpytatelné cesty Boží nabízejí ve všech ohledech fakt působivou a výraznou podívanou. Samozřejmě prim zde pro mě osobně každopádně sehrává prostředí psychiatrické léčebny, to je ve většině případech sázka na jistotu, a konkrétně toto sanatorium patří opravdu k těm nejpůsobivějším. Zápletce, respektive jejímu zpracování, pak též nemám příliš co vytknout, po celou dobu jsem byl udržován v neustálé nejistotě a napětí, tvůrci si s divákem velmi zábavně hrají, a to i díky vyprávění ve dvou liniích, které nakonec též nejsou takovými, jakými se zdají být, od začátku až do konce je to navíc doslova napěchované velmi povedenými a nečekanými zvraty, a skutečně jen škoda toho závěru, kde už je to bohužel dost přehnané a vlastně já nakonec ani příliš nepochopil, jak to tedy s tou ústředí postavou v několika ohledech je, což mně naštvalo ze všeho nejvíc. Za opravdu perfektní nicméně mohu dále považovat i atmosféru, ta je fakt parádní a samozřejmě i veškeré postavy a jejich herecké představitele, kdy se jedná vesměs o fakt výrazné typy, no a co se týče ústřední hrdinky, wow, klobouček dolu, sexy a navíc skvěle hraje, co chtít víc. Za mně se zkrátka jedná o skutečně hodně výrazný, hlavně i nápaditý, výborně zpracovaný a úžasně zahraný thriller, s malou kaňkou v závěru, jinak se ale fakt jedná o parádní záležitost. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Tak je tu toho hodne zo Shutter Island,ale Oriol si k tomu dáva svoj typický rukopis a nutno dodať že jeho hlavolamy ma bavia a bavili ma aj nové cesty boží.Na druhú stranu nutno dodať že neskáčem od nadšenia ako som si myslel že teda budem.Stopáž mi vôbec nevadila, prvá polovica je mysteriózna s nepríjemnou atmosférou,ale silno ide po koľajách Prekliateho ostrova, druhá polovica si ide skôr krimi a záver bol tentokrát predvídateľný,teda aspoň premňa a málo vygradovaný.Chýbalo mi viac dynamiky a energie.Oriol aj naďalej zostáva šampiónom Španielskych hlavolamov a v konečnom dôsledku to pôsobilo učesane,ale tentokrát ma moc neoklamal.Jeho hlavolam som rozlúskol hneď. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Typický Oriol Paulo. Hravé, neskutočne zamotané (kto bude tvrdiť po zhliadnutí prvej polovice že vie ako to ďalej dopadne a čo sa stane, tak určite klame) a kvalitne natočené. Kto má rád podobné mindfuckove trilery kde nič nie je tak ako sa na 1. pohľad zdá, bude istotne spokojný. Jednu hviezdu uberám za prehnanú dĺžku a fakt, že tých zvratov bolo v závere podľa mňa predsa len až príliš. Od Contratiempa či Tela slabšie len o kúsok. 75% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tak problém s filmem jako s režisérem Pauloem, který mě opět nedokázal přesvědčit, že patří do vybrané skupiny elitních režisérů. Stejně jako v Contratiempu tu máme psychologickou podívanou, tentokrát z prostředí blázince, což filmu samo o sobě dodává strašně moc, co se týče atmosféry je to dokonalé, i postavy jsou skvěle napsané a na Bárbaru Lennie se opět kouká jedna báseň, ale jasným problémem je tu vedení scénáře, které se mi úplně nelíbilo, gradace samotného filmu ve druhé polovině měla být daleko ale daleko intenzivnější, a s tím i poslední twist, který byl tak zbytečně předvídatelný a laciný, což zapříčinilo, že tenhle film ani nemůžu brát jako něco víc než jen další psychologický film, který to měl dobře rozjeté, ale ve finále nenaplnil očekávání. A zbytečně dlouhá stopáž tomu taky rozhodně nepomohla. Celkově to špatné není, ale pachuť zůstává velká, tohle mohlo být vyšperkované k dokonalosti. Slabší 4* ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Zase jedna kvalitní španělská mysteriózní bomba s možná trochu ohraným prostředím psychiatrické léčebny. Scénář architektonicky zapadá to skládanky, kterou divák dostává zpětně s přeházenou chronologií. Možná trochu moc plot twistů včetně rádo by grandiózního finále trochu ubírají na kráse. Ale i tak. Patří tam, nebo nepatří? Kdo je tu oběť a kdo blázen? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film se odehrává v 70. letech 20. století. Tedy v době, kdy zemřel španělský autoritativní vůdce Francisco Franco, jehož titul zněl „Vůdce Španělska z Boží milosti“. Ve Španělsku se v té době prováděly rozsáhlé reformy, včetně reformy péče o duševně nemocné, kterou můžeme ve filmu vidět. Název filmu částečně odkazuje na titul zesnulé hlavy státu. (Viacslav)
  • Film se natáčel v Barceloně, Tarragoně a Terrasse. K vytvoření přesvědčivě děsivého blázince byla využita stará budova Tabacalery v Tarragoně a bývalá automobilka Mercedes v Barceloně. (GASTON73)

Reklama

Reklama