Helen Bartonová a jej manžel, poistný agent Morely spolu s Lexou a jej manželom Jeffom Schubbom sa rozhodnú, že oslávia výročie manželstva Bartonovcov plavbou na jachte. Až keď sú na šírom Karibskom mori a mieria k malému ostrovu, vzdialenému len 35 míľ od Kuby, vyjde najavo skutočný dôvod cesty. Ich plavba nie je pre zábavu, ale má svoje opodstatnenie - Jeffov otec a Morely kedysi slúžil na Kube ako vojaci a na ostrove ukryli jeden milión dolárov z kasína, ktoré získali v čase, keď sa Fidel Castro zmocnil moci na Kube. Helen je takmer slepá - má glaukóm a netuší, že Morely a Lexa majú milenecký vzťah. Výprava za ukrytým pokladom bude plná nebezpečenstiev, ktorá preverí všetkých... (oficiální text distributora)
(více)Recenze (6)
Výročie svadby , výlet na lodi a honba za dávno skrytými peniazmi,slušná Dráma 3* ()
Vynikajúci film s nepretržitým napätím a nádhernou scenériou. 6/10 ()
02. 11. 2010 (295.); Helen Barton už není Bonnie Parker ()
Distribuční překlad na vhs je: "Půlnoční křižovatka" pod hlavičkou: Intersonic. ()
Prvá polovica vyzerá celkom zaujímavo, no od chvíle, keď sa postavy začnú snažiť navzájom pozabíjať, stáva sa z toho len ďalší podpriemerný thriller odohrávajúci sa na mori. Predvídateľný a nechcene smiešny. Nechytá sa to ani na Úplné bezvetrie, dokonca ani na moju obľúbenú Plavbu. ()