Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční a sympatický seriál, který se snaží kombinovat hned několik hororových žánrů (sekty, démony, scifi vetřelce, cestování časem, horror kazety a parazity), ale ve výsledku se v tom dle mého trochu ztrácí. První díly pěkně navnazují na rozuzlení, druhá polovina seriálu stále pokládá víc a víc otázek, na které čekáme ve finále odpovědi, jenže poslední díl nezodpoví téměř nic, a tak jakoby celá série vyšuměla do prázdna bez odpovědi. Zvláštní, netradiční, místy atmosfericky hutné, ale celkově takové hodně nejisté a neurčité... ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi zajímavý kousek, ve kterém se mísí postupně budovaná atmosféra jakéhosi nadpřirozena, a okultní realita navozující až téměř spiklenecké myšlenky. Příběh je velmi dobře vystavěn, postupné odhalování bylo ideálně dávkované, protože každé vysvětlení doprovázely jen další otázky. Že se seriál pustil do nadpřirozena mi nakonec vůbec nevadilo, i když by fungoval i s přízemním vysvětlením celé zápletky a finálního kataklyzma. Jestli se najdou nějaká negativa tak místy podivné chování postav, až téměř nelogické a uzpůsobeno scénáři. Poslední tři díl mohly určitě být lépe dějově navázány na sebe, nicméně celkově korespondují s poměrně opatrným tempem celého seriálu. Rozhodně nic přelomového, ale velmi slušný mysteriózní kousek vzbuzující přesně ty emoce, které jsou u tohoto typu žádoucí. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relativně slabší čtyřka, u které budování tajemna graduje u výborných 3. a 4. dílů, pak už je sešup bolestivý. <mírný spoiler>Říkám si, že kdyby úplně vynechali tu zcela zbytnou božskou či jakou entitu a nechali jen princip prosakování, mohlo to být i o dost zajímavější. Sice by to bylo víc do Strange Things, ale nevadilo by mi.</konec spoileru> ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to hodně. Má to ty moje oblíbené propriety v hororovém žánru: -tajemná nahrávka odhalující děsivé události v minulosti -tajemná sekta snažící se vyvolat boha/démona -jiné dimenze a časoprostor -mírný retro feeling díky VHS nahrávkám Velké mínus: končí to cliffhangerem a stále zůstává plno otázek nezodpovězených, ale ty hlavní jsou vysvětleny. Velké plus: myslím, že v celé sérii není ani jedna lekačka (taková ta doprovázená hlasitým zvukem, že se člověk lekne automaticky). Celé to sází na neskutečně hutnou a temnou atmosféru podbarvenou právě  hudbou, která je ale rovnoměrně užitá po celé délce epizod a nikde nevyčnívá. Design démona, nebo co to je, taky parádní, když se vidí už plně v posledním dílu. Tohle měla být limitovaná série s řádným závěrem ve stylu H.P. Lovecrafta a byl by to kult! 8/10 ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že už jsem dospěl a že už nejsem malý chlapec, jelikož se přiznávám, že jsem se fakt u tohoto rádoby hororového seriálu nebál, jelikož už si dávno horory typu Noční můra v Elm Street dávám jako pohádky coby večerníček na dobrou noc a pak si to horory typu  Vřískot, zakousávám jako přesnídávku, Je pravdou, že v tomto díle nebyly skoro žádné lekačky, vykuchávačky a další ačky typické pro tento žánr. To už se víc leknu, když jdu po ulici a skočí na mně z balkonu nějaká ta černá kočka, samozřejmě ta zvířecí, protože kdyby to byla ta lidská, tak to by bylo asi jiný rodeo. Horor jako filmový žánr moc nevyhledávám, ale nechal jsem se zlákat půvabnými hodnoceními a komentáři mých oblíbených činitelů, zejména místních uživatelů Trevorem a xLIGHTxem. Celou sérií se táhne takové to příjemné nadpřirozené tajemno někdy dokonce až duchovno, které vás drží v napětí a s velkým očekáváním netrpělivě vyhlížíte, co se bude dít dál. Dokonce jsem i párkrát přistihl, že přemýšlím, což se moc často nestává u snímků tohoto typu. Samozřejmě náš hlavní hrdina, kterému jsem dal přezdívku Mukamba je roztomilý černoušek s nádhernými kudrnatými vlásky z nějaké té americké kolonie a podotýkám, že to není žádný pouliční dealer, ale slušně vychovaný a spořádaný občan, který má určitě nějakou tu vysokou školu, přesně tak, jak to v dnešní novodobé Americe chodí. Má velice zajímavé zaměstnání a tím není nic jiného než restaurování poničených a někdy až spálených audio a videonosičů. Musím fakt říct, že je to machr ve svém oboru, protože mně, když se jednou zamotala kazeta ve walkmanu, tak néé že jsem se ji snažil vymotat a následně slepit dohromady, ale po půl dni rozčilování jsem jí musel celej od lepidla a zamotanej jako moucha v pavučině vyhodit. Děj tohoto díla nemá cenu rozvádět, jelikož se do toho zaplétá velké množství vlivů jako přeskakování v čase, duchovní motivy a mnoho dalších zajímavých peripetií, ale myslím si, že pro fanoušky tohoto žánru je to příjemné zpestření a já jako hororový laik jsem to zkouknul za jedno sobotní odpoledne a nezbývá mi než dát zasloužených 70%. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)

Reklama

Reklama