Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

okkac 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to hodně. Má to ty moje oblíbené propriety v hororovém žánru: -tajemná nahrávka odhalující děsivé události v minulosti -tajemná sekta snažící se vyvolat boha/démona -jiné dimenze a časoprostor -mírný retro feeling díky VHS nahrávkám Velké mínus: končí to cliffhangerem a stále zůstává plno otázek nezodpovězených, ale ty hlavní jsou vysvětleny. Velké plus: myslím, že v celé sérii není ani jedna lekačka (taková ta doprovázená hlasitým zvukem, že se člověk lekne automaticky). Celé to sází na neskutečně hutnou a temnou atmosféru podbarvenou právě  hudbou, která je ale rovnoměrně užitá po celé délce epizod a nikde nevyčnívá. Design démona, nebo co to je, taky parádní, když se vidí už plně v posledním dílu. Tohle měla být limitovaná série s řádným závěrem ve stylu H.P. Lovecrafta a byl by to kult! 8/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční a sympatický seriál, který se snaží kombinovat hned několik hororových žánrů (sekty, démony, scifi vetřelce, cestování časem, horror kazety a parazity), ale ve výsledku se v tom dle mého trochu ztrácí. První díly pěkně navnazují na rozuzlení, druhá polovina seriálu stále pokládá víc a víc otázek, na které čekáme ve finále odpovědi, jenže poslední díl nezodpoví téměř nic, a tak jakoby celá série vyšuměla do prázdna bez odpovědi. Zvláštní, netradiční, místy atmosfericky hutné, ale celkově takové hodně nejisté a neurčité... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý od prvého dielu veľmi dobre buduje atmosféru mysteriózneho thrilleru. Bohužiaľ sa ale ku koncu mení na akčnú naháňačku a všetko čo sa pomaly odkrývalo je zrazu naservírované divákovy drasticky a po lopate a tak zaniká to tajomno, ktoré si seriál niesol so sebou od prvej chvíle. Z globálu ale ide o veľmi podarenú vec a veľmi som sa bavil a to je to čo pri podobných seriáloch hľadám. 91% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Prečo sa (vraj "bu-bu" ...LMFAO) seriál volá zrovna Archív 81, a nie trebárs Haluz 6942/570 sa nedozvieme - napr. numerológ by z čísla 81 vydedukoval aj Hitler(8) Adolf(1)a Kaelego je vlastne... hmmm... v podstate ničím výnimočná okult srágora. Pre mňa jediné pozitívum - dozvedel som sa, že fakt existovala video kamera Fisher-Price PXL2000, ktorá dokázala robiť video záznam na audio kazetu. Kebyže na mieste výkonného producenta nefigurovalo meno Wan, ale Pišta Mrkvička, polovica ľudí by o to ani nezakopla a nemal by také premrštené hodnotenie. Dopozerať seriál mi trvalo niekoľko dní, zaspával som pri tom. Keď sa Visserem, spláchnem, tak v prdeli mi bude žiariť "Sonnenshine"! Kaelego sucks! ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Zo seriálu cítiť sympatický retro feeling a vyzerá, že found footage nie je úplne mŕtvy, stačí šikovný prístup, zručné osoby a kvalitný výsledok sa môže dostaviť. /Produkované Jamesom Wanom, to som až dodatočne zistil, ale to nemení nič na veci plus dva diely odrežírovalo osvedčené duo Anson & Moorhead (Synchronic, Spring a iné)./  Dobre namiešaná kombinácia (možné SPOILERY) - found footage, k tomu interdimenzionálne presahy, ktoré ignorujú pojem čas, okultizmus, ľudské obete, záhadný osudový čb film (to evokovalo jednu epizódu Masters of Horror - Cigarette Burns), sekta... (koniec možných SPOILEROV). Prosto koktejl, kde všetko je dohromady vhodne namiešané a chutí to dobre. (Nuž a zaváňa to pravdepodobným záujmom tvorcov o druhú sériu.) Za štyri dávky hviezdneho prachu, chcel som napísať, štyri hviezdy. ;) ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v pensylvánskom Pittsburghu. (Real Tom Hardy)
  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)

Reklama

Reklama