Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ak je Batman tlmený Burton, tak čo je potom toto? OK, každý nejako začínal. Pee-wee je jednoznačne najneburtonovskejší režisérov film, o tom niet pochýb. Našťastie podarilo sa mu tam prepašovať pár jeho trademarkov (skvelá snová pasáž s klaunmi), ale je toho málo. K samotnému filmu: Paul Reubens je strašný magor. A fakt to nemyslím v kladom slova zmysle, je to magor, ktorý robí grimasy a vôbec nie je vtipný. Uchechtáva sa ako retardovaný a poskakuje ako dement ... a navyše odmieta ponuku na rande s rozkošnou E.G. Daily! Dej je hlúpy a humor zväčša išiel mimo mňa. Skutočne ma zabavila iba záverečná pasáž s filmom s Jamesom Brolinom a Morgan Fairchild. Jednoznačne najslabší Burton, 60% dávam len kvôli skvelej Elfmanovej hudbe, občasným Burtonovým typickým motívom a hlavne kvôli sexy E.G. Daily (skvelá to speváčka). ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Postava PeeWeeho mi připomněla jedno jméno a to jméno je, prosím pěkně, Sekora. Skutečně vypadá, jak lidský Ferda Mravenec. Film stojí na schopnostech Paula Reubense, sama dějová zápletka je spíše záplytkou. Burton se určitě vyřádil a při natáčení a vymýšlení různých vychytávek se určitě bavil. Já narozdíl od něj moc ne. ()

Reklama

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Atkinson musel v mnoha chvílích vycházet z alter ega Paula Rubense. Není možný, aby nejslavnější komik světa nekopíroval, když je toto o pár let starší. nemyslím přímo black adder, ale samotného beana. Když se přenesete přes prvních 5 minut které budete bud nenávidět nebo milovat, rozhodnou o tom jeslti se podíváte na celý film. Bych ani nevěřil, že je to od Burtona, kdybych to neviděl v titulcích. Tolik výborných skečů a gagů, hrozná úchylárna toto. PeeWee Herman má nakažlivý smích, kterým se snad nechce smát nikdo, nechce ho ani slyšet jak mu leze na nervy, ale jak ho slyší tolikrát tak si ho beztak zkusí. Hrozně skvělej film. Šup s ním do top 10 ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Burtonův hraný debut. Režisér teprve hledal svůj styl, (barevnost, divný hrdina, odkazy na Eda Wooda)... Já bohužel poměrně trpěla, nejsem si úplně jistá, zdali kvůli naprostým antipatiím k Pee-Weemu nebo kvůli iritujícímu dabingu. Ale projížďka studiem byla úžasná, stejně tak úvod z barevného domečku. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

První z podivních Burtonových maskulinních hrdinů na cestě za nalezením kola a sebe sama. Pee-Wee je dobrosrdečný blázen, který žije v domě plném Wallace+Gromitích zlepšováků. Svým osamocením a outsiderstvím upomíná na Mr.Beana, svými divokými mimickými kreacemi zase na tradici americké komiky. Fetišistický vztah k jízdnímu kolu je hybnou silou dílem pohádkového (putování po různých zemích, potkávání typizovaných (a moderznizovaných) postav - loupežníka, obra či čarodějnice), dílem road movie příběhu. Film na svých bedrech nese NEZAPOMENUTELNÝ Paul Reubens, přičemž mu pomáhá Burtonův smysl pro absurdní humor a skvělá hudba Dannyho Elfmana. První Burtonův přesvědčivý zásah do černého pak korunuje extrachytrá pointa... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama