Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Za normálnych okolností, by sa mi tento film vôbec nepáčil a prvých 5 minút tomu aj nasvedčuje, lenže potom ako keby sa z počiatku nesympatického Pee- Weeho, stane sympaťak a vy si na jeho šialenstvo zvyknete. Začnete sa smiať a keď dojde na strhujúce finále - ktoré by som prirovnal príchodu Jaya a Silent Boba do Miramaxu - uvedomíte si, že sledujete síce film, ktorý spĺna všetky žánrové klišé amerického priemyslu, ale vďaka Burtonovi je krásne iný, aspoň v tom smere, že tu slovíčko klišé budete ťažko hľadať, aj keď sa tam nachádza. Príjemne som sa pri tom bavil a hlavne je to natočené s úžasnou ľahkosťou, ktorú umocňuje fakt, že tu sekundujú Twisted Sisters a Japonská Godzzila. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá kokotovina a pro mě určitě jeden z Burtonových lepších filmů. Pee Wee nebude tak stupidní jak se tady všichni domnívají. Nesrovnával bych to ani s Mr. Beanem, to je podle mě o něčem jiném. Zajímavé jsou i odkazy na jiné Hollywoodské trháky. Stopáž tak akorát, protože jinak by mě to asi už tak nebavilo, ale takto jsem se celou dobu náramně bavil, a to už je u mne na pováženou:-D. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Pee Wee je se svým dokonalým make-up a potrhlým smýchem opravdu úchylný. Ale tak nějak mile úchylný, tak nějak po burtonovsku. Velké dobrodružství je opravdu velká nadsázka, ale všechny ty příhody jsou absurdní a úsměvné a neskutečné. Je to zkrátka film, na který budu koukat stále znovu a znovu, i kdyby jen kvůli té přípravě snídaně. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Pee-Wee je naprostej dementní kokot. Kterej vůbec není vitpnej a ještě se směje jak dement. Chvilkama jak si hrál na tvrďáka či na detektiva- tak jsem se ale celkem bavil. Hudba ve scénách seděla, ale byla tak dobrá, že se k téhle blbosti nehodila. Ale trochu chváli k Burtonovi- připomělo mi to mnoho jeho budoucích povedených velkých filmů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšeným fandou úletů, pár návštěv cvokhausu mám rovněž za sebou a nedělá mi problém přimhouřit očičko nad občasnou trapností. Přesto musím smutně konstatovat, že snímek, o detektivním pátrání vynalézavě šťastného idiota Pee-weeho po svém kole, často zákeřně obcházel mé smyslové vnímání velkým obloukem. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama