Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (152)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo.Byla to svěží komedie, místy teda tragikomedie, vtipná a odsýpalo to.Bylo tam pár dobrých hlášek, hodně momentů se dalo předvídat, ale celkově to byl dobře strávený čas.Martin Hoffman a Čvančarová opět spolu a jako vždy jim to jde.Ale nejvíc pobavila Holubová, to byla její životní role, ta se pěkně odvázala.Za mě 70%. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Ten film působí jako pohodička, dokonce jsem se párkrát od srdce zasmál. Jenže... Od začátku do konce je tady něco schovaného... Něco falešného... Nějaký háček... Jo, prostě od začátku do konce víte, že je to JENOM film, který s reálnou realitou nemá nic moc společného a kde jednotlivé postavy dělají jen to, co od nich zrovna autoři potřebují... PS: jako bonus se dá brát teze, že rodina podle původního vzorce (rodina = 1 muž + 1 žena + x jejich dětí) je přežitek. Tady je nabízena aktuálnější verze, kde jedničky mužů a žen jsou nahrazeny stejně libovolnými čísly (y/z) jako "x" u dětí - platí pouze jediné, a to že x/y/z jsou libovolná kladná celá čísla... ()

Reklama

JenYu 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se slovy Martina Hofmanna (viz Zajímavosti). Film byl vtipný, břitký a plný rodinných peripetií, které mě neiritovaly. Herci hráli dobře a z celého snímku vyzařovala atmosféra přátelství a rodiny táhnoucí za jeden provaz, i když se členové domácností dávno proměnili. Takže jo, klidně bych si dala repete. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Natažená epizoda průměrného současného českého rodinného seriálu s otravně nepřekvapivým obsazením (Čvančarová, Hofmann, Polívková, Holubová). Neurazí, určitě ale nenadchne. Petr Nikolaev má nepochybně na víc. Tipoval bych, že natáčení filmů jako je tohle nebo Vybíjená je pro něj pouze nutností, nikoliv radostí. Snad ještě někdy dostane možnost natočit pecku typu …a bude hůř. 45 % ()

Casull 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se na Střídavku docela těšil. Když jsem viděl kombici Petr Nikolajeva s Ančou Polívkovou, Evou Holubovou a Martinem Hofmannem, tak jsem si představoval svižnou komedii pro letní kino. Popravdě jsem měl problém film dokoukat. Vtipů je zde opravdu pomálu, dějová linie taková nijaká a myšlenka ani hluboká ani mělká. Kdyby mne někdo požádal o odvyprávění, tak to rovnou vzdám. Dávám jednu hvězdu (s odřenýma ušima) za herecké výkony. Mrzí mne, že státní fond kinematografie dává dotace na takovýhle brak a na pořádné filmy nezbyde. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy a na zámku Štiřín. (dyfur)
  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)

Reklama

Reklama