Reklama

Reklama

Peklo

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na Zemi se zničehonic začnou zjevovat bytosti z jiného světa, které posílají lidi do pekla, a jedna náboženská skupina hlásá, že jde o boží spravedlnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem sice trošku něco jiného dle ukázek, ale nevadilo mi to, spíše naopak. A jsem rád, že jsem se nenechal odradit hodnocením zde, nebylo k tomu daleko. Od začátku mě to chytlo - originální námět, tajemno, nezodpovězené otázky, vynikající atmosféra (komorní, chladná, připomínalo mi to severské filmy), témata k zamyšlení, ukázka fungování společnosti. Přečkal jsem i to zbytečné násilí, ve kterém si Korejci očividně libují a neskutečně otravného a uřvaného vůdce Šípovců. V podstatě jde první sérii rozdělit na dvě poloviny, kdy každá je jiná, ale obě výborné. Druhá se dá celkem snadno připodobnit k dnešní situaci ve světě. Rozhodně se mi to líbilo více než Hra o oliheň a jsem zvědav na druhou sérii. Poctivých 80%. Howgh! ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Po skvelom squid game možno fanúšikovia čakali od Kórejcov aj viac. Premrhaný potenciál. Príšery boli fajn ale strašne málo. Dosť sklamanie od netflixu. Aspoň že to malo 6 epizód. Viac by bolo utrpenie a ako pozerám komentáre pre niekoho aj teraz. Inak ten streamer bol dosť odveci. Peklo tak môžem hodiť do priemeru. 3* ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Dvě zásadní negativa. Start, po prvním dílu jsem neměl žádný zájem pokračovat, a "monstra". Pekelné stvůry vypadající jak Chewbacca křížený s panáčkem Michelinem? Toho by se měl člověk bát, tohle by mělo vyvolávat děs, natož peklo? Naštěstí ve druhém díle seroš chytne dech, od třetího spád, aby vás mesiášský závěr nalákal, co by mohlo být dál. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1: Dost jsem přemýšlela o celém tomhle všem a výsledek je velká spokojenost. A zároveň jsem pochopila, proč má Peklo tak špatné hodnocení. Asi dost lidí čekalo od seriálu něco jiného. Já původně možná taky. Trailer jsem neviděla. Prostě jsem šla po jméně Sang-ho Yeon. Jenže tohle není nadpřirozený seriál, kde se lidi dostávají do pekla. Tohle je seriál, kde se rozebírá společnost v následku nadpřirozených procesů, které jsou (vyděšenému) světu vysvětlovány a předkládany jinak. A o tom, jak různí lidé jsou tohle schopni zneužívat pro svůj prospěch a osobní ambice, přestože znají pravdu. S první sérií jsem byla opravdu moc spokojená. Skvělé, temné, k zamyšlení, perfektně natočené, dobře zahrané, vážně moc chytlavé dílko, které vůbec nenudí, a je fajn celý ten postup příběhem  :) pokud jste nepochopili, o čem to je doopravdy, je to vážně škoda. Užili by jste si to jinak podstatně víc.   "Každý může kdykoliv umřít. Nehoda, nemoc. Ale to vědomí, že skončím v pekle, to mě nutí nenávidět sám sebe." S2: Už aby to bylo :) prý podzim 2024 :) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když máte za monstra černý panáky Michelin, je těžký vžít se do vší tý náboženský temnoty, zmaru a šílenství, aniž by to nevyvolávalo byť letmý náznaky smíchu i znechucení z toho, jak moc se do našeho světa designově nehodí. Lidský postavy jsou navíc nesympatičtí otravní idioti a celej příběh je i na poli šesti standardně dlouhých epizod zbytečně táhlej a postrádající jakoukoli dynamiku. To násilí, který gumy páchaly, bylo ovšem chuťově plný a správně krvavý až do upražení. Taky finální epizoda za něco stála a v posledních patnácti minutách nabídla vhled do celýho potenciálu, kdyby to tvůrci pojali od začátku přesně takhle. Inu, nepojali, a proto stojí celek za hovno! ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

  • Seriálu předcházel korejský internetový komiks (webtoon) se stejným názvem. (ignorant)

Reklama

Reklama