VOD (1)
Epizody(9)
Přetěžká je koruna (S02E01)
Dívat se, jak to hoří (S02E02)
Konečně víš, kdo jsem (S02E03)
Přetři město na modro (S02E04)
Puchejře a skála (S02E05)
Zpráva ukrytá v předivu reality (S02E06)
Předstírej, že je to poprvé (S02E07)
Zabíjení je cyklus (S02E08)
Špína za nehty (S02E09)
Geniální animovaný steakpunk vycházející ze stejně divoké, ale masami oblíbené videohry, se vrátil se stejnou grácií, jako když se před dávnými 3 roky loučil. A ač se tu na úkor potřeby zakončit celistvý příběh už po 2. řadě šíleně chvátá a semtam se přeskočí výhybka v logice, je to opět neutichající jízda plná epileptické akce, nejdokonalejší animace a samozřejmé vyšperkované hudby. O emoce tu rovněž není nouze a budu rád, když se tenhle svět bude větvit dál. [viděno na Netflixu] ()
7/10. První série se mi líbila o chlup více a obecné nadšení bohužel nesdílím. Vizuálně je to opět nářez, celkově audio-vizuál je asi to nejlepší na Arcane, líbily se mi i akční scény, kterých bohužel není tolik a příběh mě tu až tak neuhranul. Jakožto bývalý hráč LOL mi tu opět nejvíce vadí fakt, že spousta postav ve hře vůbec není a trochu jsem doufal na nějaký nový příval nových postav ( celkem jsem smutnil když ten vlk nebyl Warwick), ale to je spíš můj osobní problém, který nejspíš nikomu nevadí, ale mě to trochu kazilo zážitek. Jsem rád, že Netflix si však připisuje další velký hit a pro animelovers to bude jeden z vrcholů roku. ()
/// (BEZ SPOILERŮ) "Arcane - Season 2" je pokračováním, které nejenže drží krok s kvalitou první série, ale v mnoha ohledech ji dokonce překonává. Seriál nás opět vtahuje do fascinujícího světa Piltoveru a Zaunu, kde příběhy postav nabírají na hloubce, intenzitě a dramatičnosti. Co mě okamžitě zaujalo, byl znatelný pokrok v animaci. Plynulejší pohyby, detailnější mimika postav a precizní práce s barvami dělají z druhé série vizuální skvost, na který je radost se dívat. Hudba, ať už jde o orchestrální podkres nebo výběr písní, zůstává na špičkové úrovni a skvěle podtrhuje atmosféru jednotlivých scén. Druhá série přímo navazuje na dramatický závěr té první a hned od prvního dílu dokáže strhnout pozornost diváka. Příběh nabízí nejen návrat oblíbených postav, jako jsou Vi (Hailee Steinfeld) a Jinx (má oblíbenkyně Ella Purnell), ale také přináší zajímavé nové tváře a rozvíjí vztahy mezi nimi. Především postava Jinx prochází fascinujícím vývojem a její konflikty, jak vnitřní, tak vnější, dodávají příběhu další emocionální vrstvu. Vedlejší postavy, jako Jayce, Caitlyn nebo Viktor, dostávají svůj prostor a jejich příběhy jsou propracované a smysluplné. Akční sekvence jsou jedním z největších lákadel této série. Každá bojová scéna je choreograficky brilantní, vizuálně ohromující a dokonale využívá hru s barvami, která je pro Arcane tak typická. Napětí a emoce z akčních scén jsou přenášeny na diváka s neuvěřitelnou intenzitou. Zároveň však seriál nezapomíná na klidnější, dialogové momenty, které posouvají příběh kupředu a dávají prostor k rozvoji postav. Sedmá epizoda například nabídla zajímavý experiment s multiverzem, který přinesl nový pohled na svět Arcane a jeho postavy. Finále druhé série bylo emocionálně nabité a plné zvratů. Přestože se některým divákům možná nebude líbit směr, kterým se příběh vydal, nelze popřít, že seriál skončil na vysoké úrovni a zároveň nechal dostatek prostoru pro možné pokračování. Otevřený závěr naznačuje, že svět Arcane má stále co nabídnout, a doufám, že se dočkáme dalších sérií, které budou stavět na pevných základech obou zmiňovaných sérií. Celkově je druhá série Arcane strhujícím zážitkem, který kombinuje vizuální dokonalost, silný příběh, skvěle napsané postavy a fenomenální hudbu. I když některé epizody měly slabší momenty, celek působí jako pečlivě promyšlené dílo, které dokáže uspokojit jak fanoušky League of Legends, tak nováčky v tomto světě. Po dlouhém zvažování bych sérii ohodnotil na silných |9/10| a už teď se těším, kam nás příběh zavede dál. ()
Druhá série mě bavilo po poznání méně. Nevím, jestli to bylo příběhem? Možná na mě až moc akce a právě příběhu jako takového tam bylo málo. Vizuálně je to pořád nádherné, ale ten prvotní wow efekt z první série u této už opadl a najednou nebyla chuť ani nálada na sledování. Nevím, prostě mi tahle druhá série vůbec nesedla. ()
Takže, oproti dokonalý a celkem i jednoduhcý jedničce je tohle rozhodně změna. Je to rozhodně víc kreativní co se týče vizuálu, to je fakt skok do dalšího levlu. Ale příběh je poměrně zbytečně překombinovanej. Hlavně ted 7 díl, to je brutální psychadélie, různý časoprostory atd... MAzec. Jinak ale perfektní vygradování a dokonalej konec. Fakt se tohle podařilo na jedničku. ()
Photo © Netflix

- Na konci si Vi brouká píseň „Dear Friend Across The River“, která prvně zazněla v úvodu první epizody, kde ji zpívala Powder na Mostě pokroku. Je to tak skutečné zakončení celého příběhu. V epizodě je také odhaleno, že jim tuto melodii zpívala jejich matka. (GejmronCZ)
- Jediná epizoda, ve které nazve Caitlyn Vi jejím celým jménem – Violet. (TucnakNik)
- Na jedné polici v obchodě z úvodní scény můžeme vidět masku, která velice připomíná tu, kterou nosí Khada Jhin, známý sériový vrah a další hratelný šampion z videohry. (TucnakNik)