Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Upřímně, moc nechápu smysl tohoto "filmu". Jasně, jednotlivé epizody seriálu Mach a Šebestová jsou skvělé a nezdráhám se nazvat kultovní, ale proč je spojovat do filmu? Abychom vytřískali z diváků víc peněz prodejem VHS a DVD? Samotné (a dobře známé) epizody jsou "propojeny" několika menšími minipříběhy, které jsou ovšem povětšinou mimo mísu, a jediné kde se dá mluvit o nějaké invenci, je nově natočený díl o Machovi a Machové, dětech Macha a Šebestové a o tom, jak konečně Horáček s Pažoutem dostudovali třetí třídu. A to je asi tak všechno.. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová jsou naprostá klasika, teda aspoň pro mou generaci. Jejich příběhy mám načtené i nakoukané a tenhle film jsem si právě osvěžila - viděla jsem jej už dříve a líbil se mi, ani s přibývajícími léty se na tom nic nemění. To jen vypovídá o tom, že je to dílo kvalitní. Trochu mi vadí rozkouskovanost na jednotlivé epizody, ale humor a Nárožný v roli vypravěče vše vyvažují. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak, keď si odmyslíme tých súdruhov, zajace, ktoré prekúšu strom, inteligentného neandrtálca, ktorý ho ohne bez zlomenia, účiteľku, ktorú trápi, čo povedia rodičia pritom, ako sa jej žiak topil, sterotypov ohľadom školy, rodinných vzťahov, bacilov na jazyku, ktoré spôsobujú chorobu, tak by to mohol byť skvelý poučný film pre deti, najmä časť s mimozemšťanmi a ich chápaním reality je perfektná. Mám na to celkom dobré spomienky, je to krásne animované, pohodové, dobrácke, dokonca ani to komentovanie nie je otravné. Je to kultové, no mohlo to byť lepšie. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zážitky dvojice Mach a Šebestová jsou jedním z nejpoutavějších Večerníčků, na kterých jsem mohl vyrůstat a bylo extrémně nostalgické si teď vyprávění Petra Nárožného, skloubené s legendární animací Adolfa Borna připomenout. Jako malí jsme viděli všechny jejich příhody, chyběl mi jen tento speciální sestřih, který mile navnadí na ty časy, kdy jsem žákům III.B jejich život nesmírně záviděl. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Nejznámější vypravěči večerníčků a taky nejlepší. Jiřina Bohdalová, Josef Dvořák a samozřejmě Petr Nárožný. Bez nich by ty večerníčky nikdy nebyly ony. Byly by to jen nějaká podivná vyprávění o zeleném stvoření, mluvícím psovi a dvou potrhlých žácích. Jen samotné vypravěčské schopnosti Petra Nárožného celý večerníček sunou hodný kus vzhůru... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama