VOD (1)

Charlie a John jsou bratři, přestože první je běloch a druhý černoch. Bydlí v témže domě a dělají společně stejnou práci: policisty v newyorské podzemní dráze. Líbí se jim i stejná dívka, nová hispánská kolegyně Grace Santiagová. i bratři se však někdy pohádají: větroplach Charlie se totiž občas zapomene u hráčského stolu. Elegantní pan Brown dluhy z karet nepromíjí, ale naopak je velice, neelegantně vymáhá. Charlieho napadne, že by se vše vyřešilo, kdyby se podíval na zoubek přísně střeženému vlaku, svážejícímu tržby z jednotlivých stanic. s Johnem byli mnohokrát součástí jeho ostrahy, a tak dobře vědí, jak na to. Když to zjistí svědomitý John, který už dokázal svého lehkomyslného bílého bratra vytáhnout z nejrůznějších problémů, začne mít pořádně zamotanou hlavu... (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

lennyd

Jsou bráchové, udělali by jeden pro druhého cokoliv. Charlie (Woody Harrelson) a John (Wesley Snipes). Kdyby jeden nebyl běloch a druhej černoch, ani by jste je od sebe nepoznali :) Mají stejnou práci policajta a stejný vkus na ženský (jak pocítí jejich nová kolegyně Grace (Jennifer Lopez)). Jen Charlie má rád peníze a také karban, což nejde dost dobře do kupy. A tak, když se jim ředitel metra pomstí, a dá jim padáka, rozhodnou se mu ulehčit od jeho milovaného "Vlaku plného peněz".... Akční jízda od první, do poslední minuty. Hodně nedoceněný film, který se mi narozdíl od např. Nebezpečné rychlosti líbí mnohem víc. Navíc Wesley Snipes je dobrej týpek, a Jennifer Lopezové to dost sluší, hromada přestřelek, slušná hudba Marka Manciny, vše co si lze od takového akčňáku přát ... ()

trafillenie

Bohužel reunion W+W je pěkná nuda. Basketbalový kreace jim seděli daleko víc. Duo doplňuje J-Lo, která je hezká, ale to je tak vše. No a prostředí metra mě taky nijak neuchvátilo a finální nezastavitelný VLAK PLNÝ PENĚZ není nic, co bychom neznali. Očekával jsem větší srandu. 50% ()

castor

Ostře sledovaná souprava metra a trezor s balíkem prachů. A pak jsou tu dva policajti, bratři, každý jiné barvy pleti, takže nevlastní, ale vlastní je jim vymyslet něco, co by je dostalo z bryndy. Jeden z nich, Woody Harrelson, je totiž neustále švorc a nějakou tu hotovost by uvítal. A zároveň by si rád i s některými vyřídil účty. Režisér Joseph Ruben zvolil atraktivní prostředí, posbíral solidní herce a zvolil tempo, které se bude divákům líbit. Ostatně když už mu producenti svěřili nemalý rozpočet… Zvolil i pár slušných vedlejších motivů, které neurazí, ostatně za scénářem stojí i autor druhé Smrtonosné pasti nebo prvních Mizerů. Wesley Snipes a Harrelson temperamentní bratrskou dvojici sehráli spolehlivě, divák jim drží palce a zároveň doufá, že toho jejich nová sexy kolegyně Jennifer Lopez ukáže ze svého nahého těla co nejvíc. ()

MickeyStuma

Akční komedie alá 90. léta. Co dodat. Lepší průměr a nic víc. Dívat se na to dá, lehce pobaví a o úžasné akční scény pochopitelně také není nouze. Wesley Snipes ukecaný jak Eddie Murphy a Woody Harrelson mu vděčně přizvukuje. Povedené vykolejení metra přidává na bodech. Zkrátka další ryze popkornový akčňák, který ničím nepřekvapí, ale rozhodně ani neurazí. A Jennifer Lopez? Inu snaží se. ()

Malarkey

Vlaky mám rád. Štve mě ale, že si z něj Američani pořád dělaj legraci. Dobře, v Nebezpečné rychlosti to byl třeba autobus, párkrát se na scéně objevilo i letadlo...ale když už člověk neví, jaký jiný dopravní prostředek do filmu narvat, aby to mělo něco společného s akcí, narve tam zaručeně vlak. Stejně jako v tomhle filmu, kde se opět setkáme s vlakem, který se nedá zastavit. A přitom to na první pohled vůbec nevypadá. Jinak jako komedie to bylo docela fajn. Wesley Snipes a Woody Harrelson sice nejsou tou nejlepší dvojkou, které jsem ve filmu kdy viděl a jejich smysl humoru taky není to nejlepší, co se kdy ve filmu ukázalo, ale když už nic jiného, na chvíli to zabavit dokázalo. A to mi v případě tohoto filmu bohatě stačilo. ()

• Originální hudební score Marka Mancina bylo vydáno roku 2011 v limitované edici v počtu 3 000 kusů. (Terva)
  • Vlakový vůz R22 byl po natáčení věnován Automobilovému muzeu v New Yorku. (Terva)