Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost, která až na pár menších zádrhelů ubíhá přesně tak jak se od ní očekává. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek Tetris, který nám dokazuje, že na pozadí této legendární hry se odehrávaly zcela nepředvídatelné politické machinace, které byste zde rozhodně neočekávali. Na první pohled vás zde zaujme atraktivní osmibitová ikonografika, hravá režie a přesvědčivé herecké výkony, které celému tomuto koktejlu dodávají ten patřičný dobový nádech. Za zmínku rovněž stojí i jedna nečekaná automobilová honička a precizní soundtrack, na jehož vlnách se vrátíte nostalgicky zpátky v čase. Snad jediným neduhem tedy bohužel zůstává olbřímí stopáž, v níž lze najít několik hluchých a zbytečných scén. Avšak až na tento detail se stále jedná o perfektní filmovou jízdu na volné odpoledne, po níž budete mít neodolatelnou chuť jít a znovu si tuto herní klasiku zahrát. Skvělá práce! (Apple TV+) „Good ideas have no borders.“ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, popravde som ani len netušil, že Tetris vymysleli v ZSSR - a ten príbeh, ktorý sa skrýval za jeho licencovaním a rozšírením do celého sveta je fakt pozoruhodný. Aj keď to miestami pôsobilo fakt až príliš zdramatizovane za každú cenu, tak sa počíta výsledok, a ten sa mi po scenáristickej stránke naozaj páčil. Rusi sa s potenciálnymi zákazníkmi celkom dobre zahrali a skúšali, kam až je kto schopný zájsť. Pôsobilo to až komicky, ale verím, že takáto "hra so slovíčkami" v zmluvách sa mohla skutočne konať. Ten koniec bol dosť prehnaný, v štýle Argo, a to už bol podľa mňa zbytočný extrém. Každopádne, zaujímavý príbeh a aj herecky veľmi dobre zvládnutý. 4* ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Nesmírně mi tento snímek sedl. Od začátku nasadil naprosto zběsilé tempo, ze kterého ani na okamžik nezvolnil. Mimořádně atraktivní formou jsem se dověděl něco z historie jedné z naprosto nejslavnějších her, nebojím se říci, všech dob. Nikdy bych nevěřil, že jde o boji o licence natočit něco tak nesmírně napínavého a dramatického. A ta tématická hudba byla slastí pro uši. Po dlouhé době jsem viděl film, který jsem si opravdu kurevsky užil. Zajímavé, vtipné, napínavé, dobře zahrané. Má to prostě všechno. [90 %] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodný výkon Taron Egertona a jeho umanutost či spíše nutnost vyjednat obchod v Sovětském svazu je sice napínavý a zpočátku správně hravý, ale já bych skoro řekl že něco i lepšího jsme už jednou dostali a to ve snímku Zakladatel, kde se možná ještě lepším výkonem blejskul Michael Keaton. Tetris rozhodně není špatný film, ale zdejší hodnocení 80% považuju trošku za nadsazené. 70% by mu slušelo více. PS: Zdálo se to jenom mě nebo jeden ze záporný Sovětů jako by znázorňoval mladého Putina? ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

No jo, taky jsem Tetris hrál od rána do noci. Popravdě jsem netušil, že měl tak pohnutý osud. Baird a spol. dokázali z historického exkurzu udělat neuvěřitelně zábavný film. Chytře přizpůsobili události tak, aby snímek neztrácel tempo a dokonce tam propašovali i automobilovou honičku z ušetřených peněz za geniální pixelové vsuvky. Dobré nápady neznají hranic. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Hru „Tetris“ vymyslel roku 1984 rus Alexej Pažitnov, jež se inspiroval stolní hrou „Pentomino“. (mokki5)
  • Obsadenie Egertona, waleského herca anglického pôvodu, do úlohy Rogersa, ktorý je čiastočne indonézskeho pôvodu, bolo kritizované ako "bielenie postavy", tzv. whitewashing. (Arsenal83)
  • Ve filmu vidíme scénu, kde Saša (Sofja Lebeděva) v hotelu políbí Henka (Taron Egerton) a později se zjistí, že to nastražili Sověti, aby mohli Henka vydírat. Ve skutečnosti se tohle nestalo. (Yorkcz)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama