Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (207)

patrik1177 

všechny recenze uživatele

Medicopter 117 si rozhodne nezaslúži takéto nízke hodnotenie. Je to vynikajúci seriál zo záchranárskeho prostredia, no uvedomujem si, že tvorcovia toho mohli veľa vylepšiť. V seriáli sa síce nachádza veľa chýb, no na druhej strane dej je celkom zaujímavý, hudba je skvelá a herecké obsadenie je tiež celkom solídne. Moje hodnotenie: 85%. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na německé seriály rozhodně "příjemná" změna, při čemž se tedy musíme přenést přes těch pár obvyklých super-explozí všeho, co létá, jede, plove či pouze leze, neustále klišácky stejných epizod a neuvěřitelných hlášek (V originálu má být "hláškami" mimochodem něco naprosto jiného, než to, co na hlášky pasoval jako obvykle povedený dabing.) ()

Reklama

DrobnohledX odpad!

všechny recenze uživatele

Deutchehumus. Neuvěřitelná helikoptéra, která i když je vypnutá odstartuje během několika málo sekund. Seriál ve kterém se neustále řeší osobní problémy hlavních "hrdinů", především pak kdo měl s kým koitus, proč, kdy, jak a kde. Za zmínku stojí fakt, že do seriálu byly vybraní ti nejméně sympatičtí herci. Tyhle německé sračky jsou zřejmě součástí německého folkloru, protože jim zřejmě rozumí jen němci. ()

RoxaNie 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie odpady. Nemci vedia točiť seriály a to sa im musí nechať. Seriál bol verný povolaniu, každý príbeh bol nápaditý, zároveň sa prelínal s osudmi záchranárov. Nechýbalo napätie, hudba bola ukážková. Zbožňujem tento seriál a nikdy naňho nedám dopustiť. Rada si ho zapnem aj po rokoch, pretože sa dal pozerať, a aj veľa naučil o ľudskom správaní sa, o morálke, o kolegialite, o tom, že svoju prácu treba vykonávať zodpovedne. Klobúk dole tvorcom aj hercom. ()

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem byla ochotná udělat cokoliv, abych neminula byť jen jediný díl a svými znalostmi z oboru letového provozu jsem ohromovala spolužáky. Teď si teprve uvědomuji, jak je to hloupé a německy trapné. Zápletky jsou praštěné, dialogy neuvěřitelně připitomnělé a herecké výkony mizerné. Ta jedna hvězdička je za ten krásný červeno-žlutý vrtulník, jehož model mi stále visí nad postelí a já pořád nemám to srdce ho sundat. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Herci se často pouštěli i do odvážných scén a kaskadéry se nechali dublovat jen v některých případech. Díky extrémním bezpečnostním opatřením nedošlo k žádným vážným zraněním. I při akčních scénách platilo, že na prvním místě je bezpečnost. Serge Falck, který hrál saniťáka Petera Bergera, si na řece Dunaji při natáčení epizody čtvrté řady s návzem „Inferno“ přivodil luxaci zad. (patrik1177)
  • V seriálu Dr. Stefan Frank (od r. 1995), konkrétně ve 4. epizodě 5. série s názvem Der Todesprung (Skok smrti), se na pár minut objevil záchranářský vrtulník Medicopter 117 i s celým týmem B ze seriálu Medicopter 117 ve složení pilotka Biggi Schwerinová (Sabine Petzl), záchranář Ralf Staller (Wolfgang Krew) a Dr. Gabriela Kollmannová (Anja Freese). Během jejich scén zazněl i originální soundtrack ze seriálu Medicopter 117. (patrik1177)

Reklama

Reklama