Reklama

Reklama

Dům plný strachu

  • Česko Arašídová pomazánka (více)

Obsahy(1)

Jedenáctiletý chlapec se pustí do průzkumu nedávno vyhořelého domu. Co tam uvidí, ho natolik vyděsí, že omdlí a ke všemu mu druhý den vypadají všechny vlasy. Po neúspěšných pokusech s parukou a bezradnosti doktorů ho přijdou navštívit duchové dvou uhořelých bezdomovců a dají mu kouzelný recept, aby mu vlasy znovu narostly, jenomže kluk dá příliš mnoho jedné ingredience – burákového másla, a vlasy již nepřestanou růst. Čehož využije zlý učitel kreslení, který ho unese a z jeho vlasů začne vyrábět kouzelné štětce, malující živé obrazy. Jeho sestra a nejlepší kamarád ho teď musejí najít a zachránit. Film z produkce známého Rocka Demerse s písněmi od Céline Dion. (TO)

(více)

Recenze (118)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vojtěch Jasný, Andrée Pelletier, Louise Pelletier, Michael Rubbo .. Příběh chlapce, kterému po úděsném šoku vypadají všechny vlasy. Po aplikaci speciálně udělané arašídové pomazánky, se růst vlasů vrátil, ovšem s nevídanou rychlostí. Jeden malíř s těchto vlasů začne dělat štětce, které prodává a sám s nimi maluje podivné obrazy, do kterých se poté dalo vstoupit... Netradiční fantasy "pohádka", která mě v dětství pokaždé pořádně vystrašila a přinesla několik neklidných nocí plných deprese.. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Já si na tenhle film ze svého dětství nevzpomínám, ale vyprávěli mi o něm bratranec s kamarádem jako o jednom z nejděsivějších filmových zážitků dětství. Neváhali jsme proto, a poodhalili roušku tohoto (dle okolních komentářů všemi) obávaného snímku. Nebudu více prozrazovat, nerad bych vás od tohoto dětského 'kultu' nějak odrazoval či něčím vás ovlivňoval. Ty 3* jsou rozumným neutrálem mezi dětským strachem a dospělým pohledem na tuto 'rodinnou zábavu'. ()

Reklama

Kirman 

všechny recenze uživatele

Přátelé, kamarádi - kde začít? Více jak 20 let spal tento "kostlivec" v pomyslné skříni mého podvědomí a čas od času mi, se zlomyslností jemu vlastní, zjevil nějakou z dávno zapomenutých hrůz... Je to zvláštní, kolik z nás píše o generační noční můře, ale je to tak a já se hlásím mezi vás. Tak jako hlavní hrdina prožil trauma ve vyhořelém domě, já v dětství prožil asi něco podobného při sledování tohoto filmu a úspěšně ho téměř celý vytěsnil do podvědomí. S pomocí kolegů na diskuzi "hledám film" jsem nalezl odpověď - dle indicií "starý dům, paruka, vlasy" jsem dostal opravdu rychle název - Dům plný strachu. V dětství mě společně s tímto snímek děsil ještě seriál Pod horou a také trochu bláznivý Čáryfuk. Myslím, že si Dům plný strachu pustím, jen tak z nostalgie... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější je, jak se na tenhle film pořád někdo ptal v nejrůznějších diskkuzích. Já byl jediný, komu to nikdy nepřišlo záhadné, neb jsem si celou dobu název pamatoval. Snad to bylo tím, že jsem měl tenhle film (bohužel ne celý) nahraný na vhce z televize už někdy z roku 1992 a tedy Arašídová pomazánka ;-). A moje ukázka ze staré vhsky ;-) http://www.youtube.com/watch?v=1N782K9UGLU ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Filmu se nedá upřít originální námět a do jisté míry i přitažlivá dávka bláznivosti, která ale postupně přeteče a dospělý divák se začne divit nad vršením schválností a nijak nevysvětlených nelogičností, které celkový dojem pokazí. Když k tomu připočteme i do morku kostí amatérské herecké výkony, nezachrání snímek ani ponurá atmosféra a porozumění dětskému děsu z učitele kreslení (taky jsem na výtvarku mívala pořádně pošahané úči). /29. 10. 13./ ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Producentu Rocku Demersovi visel obraz rodiny hrající tenis přes 30 let v kanceláři. (Fenk)

Reklama

Reklama