Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (227)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Všechno to zůstalo tak nějak na půl cesty. Nosný nápad, nepříliš využit, zato zabalen do kýče, přeplácaného sentimentu a do slaďárny. Next 5 km spoilers. Pointa s otcem byla jasná skoro od začátku, komu k tomu nestačilo Oldmanovo přehrávání, ten to musel poznat podle Pyškova ječáku v dabingu. A furt nechápu, proč ta holka neletěla na ten Mars hned s nima...lidem ze Země žít na Marsu zas tolik nevadí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglický režisér Peter Chelsom natočil v roku 2017 snímok "Vesmír medzi nami" (The Space Between Us). Náhodou som naň natrafil pri surfovaní televíznymi kanálmi. Nechal som to bežať, a v kľude som si to pozrel. Nečakal som nič výnimočné. Postupne ma však začal príbeh pohlcovať, a tak som to so záujmom dopozeral až do konca. Bola to pohodová sci-fi romantická dráma o mladíkovi, ktorý sa narodil na experimentálnej vesmírnej stanici na planéte Mars. Vyrástol tam, a keď dosiahol vek šestnásť rokov, tak sa vybral na Zem, aby tu našiel svojho biologického otca. Pri pátraní po ňom mu intenzívne pomáhala mladá, sympatická dievčina Tulsa. Spoznal, čo je to láska, a i to ako sa žije na našej modrej planéte. A ja som si vďaka tomuto titulu uvedomil, že aj človek môže byť mimozemšťan. *** ()

Reklama

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních padesát (!!!) minut neuvěřitelně nudných a předvídatelných, pak se to trochu zlepší a občas natrefíte i na lehce humornou scénu. Hudba dost otravná .Bohužel je to celé plné levného sentimentu. Představitelka Kendry na pěst. Ostatně to samý platí pro představitelku Tulsy. Příšerná scéna, když Tulsa hraje na klavír v obchoďáku. A ten výbuch? To si snad už dělaj srandu. Oldman neměl šanci to zachránit. Spíš nechápu, jak v něčem takovym mohl hrát. Ale sranda byla, když Gardnera tahali z tý vody ve slowmotion, to jsem se celkem pobavila. Navíc je někdy od dvacátý minuty jasný, kdo je ve skutečnosti jeho fotr. "You're my father!" "Yes!" Fuj. Chtěla jsem dát jednu hvězdičku za celkem pěkné záběry krajiny, ale i to by bylo moc. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Úchvatnou hudbu a velmi příjemné herce - a to jako fakt - Asa po dlouhé době velký sympaťák a Britt Robertson teda respekt, podraží zbytečně debilní scénáristické kličky a nesmysly, kterých si všimnete bohužel ve filmu více než dost. Kamera úchvatná, scenérie Země skvělé a navrch na to Gary Oldman a dostanete vcelku příjemnou romantiku, která si svůj vrchol vybírá při vzájemném cvrklikání mezi hlavními protagonisty. Bohužel scénář si místy vzal velkou dovolenou, což je škoda, protože jinak bychom dostali nejoriginálnější scifi romanci za poslední dobu. 70% ()

Script 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to zdálo jako dobrý film. Úvod byl svižný, zajímavý... NASA vysílá astronauty na Mars, aby ho úspěšně kolonizovali, ale astronautka se po startu dozvídá o svém těhotenství. Po přistání na Mars astronautka při porodu umírá a NASA to dítě, které porodí utajuje před veřejností a snaží se vymyslet, jak to dítě na Zem dostat, aby nemělo zdravotní potíže, protože při svém vývinu strávil ve stavu beztíže a tak se mu nevyvinuli kosti, aby mohl chodit po Zemi. Průběh filmu naprosto ztrácí smysl a nabírá na hlouposti. Vztahy mezi lidmi ve filmu je nezáživná a nudná. Závěr to nakonec vyvrcholí do beznadějné hlubiny a film vám nabudí pocit, že jste se dívali na film naprosto zbytečně. Po té si v závěru řeknete, že by jste se mohli radši dívat znova na film Marťan, než aby jste sledovali tuhle blbost. 2 hvězdy. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Dítě, které se ve filmu objeví ihned po porodu, je alespoň 2 měsíce staré, jelikož takto novorozenec nevypadá. (pjotri)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama