Reklama

Reklama

V roku 2157 na Zemi prekvitá éra prosperity ľudskej civilizácie. Vesmírne lode pozemšťanov bez problémov križujú vesmírom a medzi blízkymi i ďalekými galaxiami pátrajú po obývateľných planétach. Jedným z pátracích letcov je Moskovčan Maxim Kamerrer (VASILIJ STEPANOV), ktorý už dve desaťročia pilotuje ruskú výskumnú kozmickú loď. A práve keď konečne objaví novú obývateľnú planétu Sarakš, stroskotá na nej. Odvážny astronaut spoznáva tajomnú planétu s prísnym vojenským režimom a jeho sadistickými diktátormi. Sarakšom neobmedzene vládnu Neznámi Otcovia – pätica anonymných a absolútnych pánov tohto sveta. Vedomie obyvateľov manipulujú špeciálnymi žiaričmi, ktoré chrlia do ľudských mozgov nemilosrdnú ideológiu. Po rokoch atómových vojen a ekologických katastrof spoločenstvo planéty len ťažko bojuje o prežitie. Maxim chce zistiť, aké ďalšie tajomstvá skrýva planéta Sarakš, aby mohol pomôcť jej obyvateľom. Maxim, ktorý tu našiel nových priateľov aj lásku Radu (JULIA SNIGIROVÁ), však predstavuje jednoznačnú hrozbu pre vládu, a tá ho chce nekompromisne zlikvidovať všetkými prostriedkami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který si nedovedu nikam moc zařadit. Asi za to může svérázná ruská produkce, která je prostě jiná, než všechno ostatní, především imperialistický Hollywood. Zápletka je vlastně hodně jednoduchá, ale film má takové nějaké hypnotické kouzlo, které diváka celou dobu drží napjatého a v očekávání. Zajímavý zážitek. 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ruské sci-fi bez Lajky. Antický hrdina v podivném světě, kterému dokáže plně porozumět snad jen znalec knihy. Dost mě mrzí, že právě prostředí a všechny vztahy s okolím nejsou vůbec ve filmu vysvětleny stejně jako samotný hlavní hrdina, který se v určitou chvíli začne chovat jako Hercules a nabírá další a další schopnosti bez viditelného důvodu. Některé scény a nápady jsou velmi zajímavé, ale nejsou dotaženy. Rok 2157 na velmi vzdálené planetě vypadá trochu podivně a některé technologie vyvolávají pocit budoucnosti a jiné minulosti. Nesourodost a nejednoznačnost myšlenek a "příčin" naprosto ničí tento film od základů. Otevřená brána pro další díl je spíše smutnou tečkou, která představuje naději pro lepší, výmluvnější a jasnější další díl. ()

Reklama

laik_60 odpad!

všechny recenze uživatele

aj ked ja velmi kozmické scifi nemusím, ale v tomto prípade budem nadmieru kritický. Nezdieľam predstavy o mimozemšťanoch a mimozeskej civilizácii ako Rusi v tomto filme. Raketa po dopade vybuchla ako parný rušen z osemnasteho storočia !! dvadsať ročný maturant, ktorého stará mama napomína ix svetelných rokov k návratu a dokončiť školu. Pche a ľudská podoba obyvateľov cudzej planéty to bol vrchol. Nedopozeral som to ... . ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak láska na začiatok. Maxim a Rada sa hned našli, ako Saša a Katia v Mechenosets. Farebná atmosféra filtrov ako v Riddick- ovi. Efektné bojové scény, sťaby z Transportéra a do toho výcvik Gardy, akoby ho točil Verhoeven v Starship Troopers. No a aby to nebolo všetko, tak ešte chytanie rybiek á la " žán- klod " v Bloodsport- e. Mám rád sci- fi žáner, lenže ten blondiačik Vasilij Stepanov, sa nejako idiotsky usmieva non- stop ( To skôr by som uvítal " chladného :) " Vin Diesel- a, ale černosi sa v Rusku zrejme nerodia... ) a celé je to akési povykrádané a pozlátané naverímboha. ()

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Zvedat něčemu uměle hodnocení jen proto, že jde o ruské sci-fi, je pod mojí úroveň, mám-li nějakou. Ale vůbec jsem nepodjímal o co v tom jde, bavilo mě to jen svojí špatností a koneckonců, jak lépe ohodnotit film, kde děvče zjistí, že muž zná jejího bratra, a když se za deset minut potkají, diví se, že se znají :) ()

Galerie (138)

Zajímavosti (8)

  • Film je vytvořený na motivy literární předlohy spisovatelského dua bratrů Strgugackých z konce 60. let. (Ignus.cz)
  • Nejdražší ruský film, který byl kdy natočen. Stál 40 miliónů dolarů a díky tomu si vysloužil přezdívku Ruský Matrix. (Ignus.cz)
  • Pro film bylo vyrobeno 300 kostýmu a 400 páru obuvi. (Dlee)

Související novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (více)

Megahity z Moskvy

Megahity z Moskvy

19.04.2009

Co takhle na chvilku odvrátit zrak od Hollywoodu? A když už, proč se nemrknout rovnou pod Ural. Rusové zase jednou stojí v dlouhých frontách před pokladnami kin. Důvod? Historický velkofilm Taras… (více)

Reklama

Reklama