Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (196)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Překrásná animovaná pohádka, která i přes své stáří a trochu jednoduchou animaci má své kouzlo. Jeden z neslavnějších fantasy příběhů o hledání, touze, osamění, věčnosti a obětování vlastní lásky. K tomu nádherná hudba, která až dojímá. Film mám natočený na videu a pravidelně se k němu vracím; ono vystřídat srandovní a kvalitní Dobu ledovou a Shreka za jeden melancholický příběh není vůbec špatné. Nevím, jestli si mám přát, aby film někdo natočil s živými herci, nebo se toho bát. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaná pohádka. Narozdíl od jiných zde hrají důležitou úlohu i postavy, které nejsou idealizované. Když jsem byl malý, tak jsem Posledního jednorožce doslova "žral". :-) Nedávno jsem ho viděl a bohužel jsem musel ubrat z maximálního hodnocení 1 hvězdičku, protože mne dost štvaly prázdné pasáže plné zpěvu. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Tak sa mi podarilo vidieť film skôr ako prečítať Beaglovu knihu. Fuj Nina, do konca roka 2014 to musíš mať prečítané. Som veľmi zvedavá, nakoľko je to verná adaptácia. Pretože vďaka kombinácii netradičnej animácie a takisto netradičných postáv je to ľahko rozpoznateľný a nezabudnuteľný zážitok. Videla som to v českom dabingu, o ktorom som mala info, že je podarený, ale dosť mi vadili doslovnosť a ťažkopádnosť jazyka, ktoré boli v istých momentoch vyložene na smiech. Deťom to určite tak nepríde, ale mňa to rušilo. Hudba America je nádherná, posúva to ešte o level vyššie. (Lumiere - 12.4.2014) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to pozeral ako decko na VHSke a viem, že okrem jednorožca tam bol aj ohnivý býk, ktorého som sa bal. Na to, že sa jedná o rozprávku je to podľa mňa celkom strašidelne (pre deti určite), minimálne ten býk a zámok. Každopádne pekna rozprávka, fajn animácia a vydarené pesničky a výborná hudba. 75% - 4* ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní pohádka. Nějak jsem se v tom ztrácela. To, co postavy říkaly, mi přišlo navzájem nesouvisející. Jaký bordel v tom teprv musejí mít děti! Hudba se mi opravdu, ale opravdu nelíbila (až na jednu jedinou scénu, kde hrály pouze podkreslující housle). Ale nechci to zas až tak shazovat... ale jo, chci. Jestli se na to někdy náhodou podívám znovu a zjistím, že jsem Jednorožkyni křivdila, hodnocení zvýším. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)
  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)

Reklama

Reklama